Έφεση Θεολογίτη για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024 08:20 Έφεση Θεολογίτη για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Γιατί δεν πληροί τους όρους σύμφωνα με τον Εισαγγελικό Λειτουργό…

Έφεση στο Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο κρίθηκε αποφυλακιστέος με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, άσκησε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής» κρίθηκε αποφυλακιστέος με τους περιοριστικούς όρους της:

1) απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

2) εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και

3) μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος ΜΙχαλολιάκος έχει καταδικασθεί για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεολογίτη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του (αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους) και για αυτό άσκησε έφεση. Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής έχουν άμεση σχέση με την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εξετάσει την Έφεση του Αντιεισαγγελέα και θα λάβει την τελική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι πριν την έκδοση του βουλεύματος της υπό όρων αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου, ο αρμόδιος εισαγγελέας υπήρξε αρνητικός για την αποφυλάκιση του, επικαλούμενος ότι ενώ τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, εντούτοις υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες δε θα έπρεπε να γίνει αυτό, επισημαίνοντας ότι δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση.

Για τα παραπάνω επικαλέστηκε εκτεταμένη αρθρογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο όμως στο βούλευμά του επισήμανε, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του Νίκου Μιχαλολιάκου για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του, ενώ αξιολόγησε τη διαγωγή του θετική και δεν δέχθηκε ότι η αρθρογραφία του, στοιχειοθετεί την ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση