Αισθητός στη μισή Ελλάδα ο ισχυρός σεισμός στο Ιόνιο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:43 Αισθητός στη μισή Ελλάδα ο ισχυρός σεισμός στο Ιόνιο!

Κουνήθηκε σχεδόν όλη η Στερεά Ελλάδα…

Στα 5,8 Ρίχτερ επιβεβαιώθηκε το μέγεθος του ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε το πρωί της Παρασκευής (29/3) τη μισή Ελλάδα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, 17 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περί τα 29 χιλιόμετρα κι αυτό το γεγονός μαζί με το ότι το επίκεντρο είναι στη θάλασσα ελπίζουμε να έχει προκαλέσει το δυνατόν μικρότερες ζημιές στην περιοχή.

Ωστόσο από τα πρώτα δευτερόλεπτα, καταγράφηκαν αντιδράσεις από όλα σχεδόν τα μέρη της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, ακόμη και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αναφορές ότι κατάλαβαν το σεισμό υπάρχουν ακόμη και από την Ιταλία και τη Μάλτα!

Ομοίως οι κάτοικοι της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στη Φωκίδα κουνήθηκαν για τα καλά, όπως και στη Βοιωτία αλλά και τη Λοκρίδα.

Δείτε χαρακτηριστικά πως «χόρεψε» ο σεισμογράφος του Αγίου Χαραλάμπους Μώλου, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εκδηλώθηκε ο σεισμός:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση