Μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 23:50 Μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Μαζί μαθητές και κάτοικοι των περιοχών που δραστηριοποιείται η μεγάλη νικελοβιομηχανία…

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, πλημμύρισαν ξανά το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματα και την οργή τους.

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Όχι στις απολύσεις» εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο και το ταμείο ανεργίας.

Συγκινητική ήταν και αυτή τη φορά οι παρουσία των μαθητών της Λοκρίδας, τα παιδιά των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που στέκονται στο πλευρό των γονιών και βροντοφωνάζουν «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά».

«Αδέρφια, μετά από 40 μέρες ξανανταμώνουμε εδώ, όλοι μαζί, και τους δίνουμε την απάντηση ότι έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε» τόνισε στη συγκλονιστική του ομιλία ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

«Η μπαρουτιά που έριξε στις οικογένειες μας δεσμευόμαστε να τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε, ο αγώνας δεν έχει κριθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε «στις 13 Μαΐου μπαίνει το δίλημμα που το έχουμε απορρίψει: Ή να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, τα χωριά μας, τα μάρμαρα στα νεκροταφεία μας, τους δικούς μας ή να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Επιλέγουμε το δεύτερο. Θα κερδίσουμε».

Στην Ομόνοια, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων της Αττικής υποδέχθηκαν θερμά τους συναδέλφους τους από τη ΛΑΡΚΟ και τη Στερεά Ελλάδα, σκορπώντας και αυτή τη φορά ρίγη συγκίνησης.

Εκεί κυκλοφορούσαν και κουτιά των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για την οικονομική ενίσχυση της πάλης τους. Η ανταπόκριση των συγκεντρωμένων μεγάλη, συμβάλλοντας καθένας και καθεμία από το ύστερημά τους, για να γεμίσουν τα κουτιά, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι δεν είναι μόνοι, για να δικαιωθεί ο αγώνας που δίνουν για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να ζουν στον τόπο τους.

Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη» διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι και πορεύτηκαν στο Σύνταγμα.

Πηγή: 902.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση