Στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024 12:15 Στη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε φωτογραφίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται το σπουδαιότερο μνημείο της μέσης βυζαντινής περιόδου στην Αττική.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης που έχουν υλοποιηθεί, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς και τον σχεδιασμό για νέα έργα.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας -στο οποίο έχει ενταχθεί η Μονή Δαφνίου- με στόχο τη θωράκιση αρχαιολογικών χώρων έναντι φυσικών κινδύνων, κυρίως της πυρκαγιάς, και απειλών που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την αναθεώρηση και ενίσχυση των σχεδίων πολιτικής προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου ξεναγήθηκε από τον οικονομικό και διοικητικό προϊστάμενο του Κήπου Στέλιο Σούλιο και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις που οργανώνονται με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδίως της νέας γενιάς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση