Φθιώτιδα: Έριξε πολλή βροχή σε αρκετές περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 12:13 Φθιώτιδα: Έριξε πολλή βροχή σε αρκετές περιοχές

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο…

Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για δυνατές βροχές ακόμη και καταιγίδες σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και ειδικότερα στη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία.

Μπορεί να μην υπήρξαν ακραία φαινόμενα, ωστόσο υπήρχαν διαστήματα, που κυριολεκτικά «άνοιξαν οι ουρανοί» ακόμη και στην περιοχή της Λαμίας, όπου ουσιαστικά η βροχή ξεκίνησε μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, η ραγδαιότητα έφτασε στα 58 mm/ώρα στις 03:30’, ωστόσο το φαινόμενο ευτυχώς κράτησε λίγα λεπτά. Με αρκετή ένταση πάντως η βροχή κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί.

Τις ίδιες ώρες αναγνώστες μας περιέγραψαν δυνατή βροχή στις περιοχές του κάμπου του Σπερχειού φτάνοντας και πιο νότια μέχρι το Μώλο. Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr η ραγδαιότητα έφτασε τα 84 χιλιοστά την ώρα, στην Αγία Τριάδα και τα 114 στις Θερμοπύλες!

Ωστόσο οι σημαντικές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης γύρω από τους ορεινούς όγκους από τα Άγραφα μέχρι τον Παρνασσό.

Ιδιαίτερα στο 51ο χλμ Λαμίας - Άμφισσας, οι οδηγοί γύρω στις 10:00’ το βράδυ αντιμετώπισαν εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, ενώ ο συνολικός υετός έφτασε στα 69 χιλιοστά (69 τόννοι ανά στρέμμα). Λίγο αργότερα ανάλογα φαινόμενα καταγράφηκαν και στο Μαυρολιθάρι Οίτης.

Αντίθετα στη Βόρεια Εύβοια όπως και στις Βόρειες Σποράδες, βροχές εκδηλώνονται το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να καταγράφονται προς το παρόν ακραία φαινόμενα.

Ως προς τις θερμοκρασίες, υπήρξε σημαντική μεταβολή ως προς τις μέγιστες τιμές, ωστόσο ως προς τις ελάχιστες, στα ορεινά όπου σημειώθηκαν και οι πιο σημαντικές βροχοπτώσεις, είχαμε μάλλον άνοδο, καθώς το πρωί ακόμη και στο Μαυρολιθάρι Οίτης ο υδράργυρος δεν έπεσε κάτω από τους 7.3 βαθμούς!

Η πρόγνωση

Για τις επόμενες ώρες, οι βροχές θα επιμείνουν στην περιοχή μας μέχρι και το πρωί του Σαββάτου με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 18-19 βαθμούς για το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η επίσημη πρόγνωση για το Σάββατο 11 Μαΐου αναφέρει άστατο καιρό με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος για την Κυριακή 12 Μαΐου, ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση