Ο Κώστας Μακεδόνας μιλά στο LamiaReport

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 09:00 Ο Κώστας Μακεδόνας μιλά στο LamiaReport

Ο Κώστας Μακεδόνας, ο γνωστός σε όλους μας καλλιτέχνης, έρχεται την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Καρπενήσι για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9:00' το βράδυ και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης.

Ενόψει λοιπόν και της πολυαναμενόμενης συναυλίας του Κώστα Μακεδόνα, ο τραγουδιστής μιλά στο LamiaReport για το τι αναμένεται ο κόσμος να δει και να ακούσει στην συναυλία του στο Καρπενήσι, μας μιλά για το νέο του album και τις νέες του επιτυχίες ενώ μας πληροφορεί πως λατρεύει να ταξιδεύει ενώ παράλληλα απαντά και στο δίλημμα βουνό ή θάλασσα!

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Κώστα Μακεδόνα:

Με χαρά θα σας υποδεχτούμε σε λίγες μέρες στο Καρπενήσι για μία πολύ όμορφη συναυλία σας! Πείτε μας τι να περιμένουμε!

Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα ανταμώσουμε στο αμφιθέατρο της βασικής βιβλιοθήκης του Καρπενησίου για μία καλοκαιρινή συναυλία με κύριο σκοπό να περάσουμε καλά, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε!

Είμαστε μία εξαιρετική ομάδα μουσικών και ερμηνευτών, θα είναι μαζί μας η Δήμητρα Σταθοπούλου, μία από τις καλύτερες νέες τραγουδίστριες, και θα σας παρουσιάσουμε τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία η οποία συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια και άλλα καθώς και κλασικά λαϊκά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών. Θα είναι μια βραδιά με κέφι και διάθεση για να περάσουμε όλοι καλά!

Πρόσφατα μας παρουσιάσατε το νέο σας album με τίτλο «Ο Γκρεμιστής».  Πείτε λίγα λόγια για αυτό αλλά και για τη συνεργασία σας με τον σπουδαίο Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εκτός από υπέροχος φίλος και συνεργάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Συνεργαζόμαστε άψογα σε συναυλίες και αυτή τη φορά φτιάξαμε έναν ολόκληρο δίσκο μαζί. Σε μία εποχή που σπανίζουν παρόμοιες κινήσεις.

Ο Δημήτρης πρώτα από όλα ξέρει να επιλέγει ποιήματα και να τα μελοποιεί. Επέλεξε λοιπόν ποιήματα των Λαπαθιώτη, Ελευθερίου, Λεοντάρη και Παλαμά. Μόλις τα άκουσα ενθουσιάστηκα και προσπάθησα στο studio να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Νιώθω πολύ περήφανος για τον Γκρεμιστή που κυκλοφόρησε σε cd και σε βινύλιο. Eίναι σίγουρα ένα έργο που θα μείνει στο χρόνο ακόμη και όταν φύγουμε εμείς.

Είναι πρόκληση για εσάς  να ερμηνεύετε ποίηση μεγάλων δημιουργών;

Είναι πρόκληση και ταυτόχρονα μεγάλη χαρά. Μπορεί η εμπειρία των χρόνων να με βοηθά να ανταπεξέρχομαι με ικανοποιητικό τρόπο στο ρεπερτόριο μεγάλων δημιουργών αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός. Κάθε φορά είναι διαφορετικά και οι δυσκολίες μπορεί να είναι πιο μεγάλες ή πιο «κρυφές».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχα στο πλευρό μου και έναν μάστερ του είδους όπως είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αν και αποζητούσε κυρίως την πιο άμεση ερμηνεία και απόδοση του λόγου, η παρουσία του και μόνο λειτούργησε ως καθοδήγηση.

Γνωρίζουμε πως ταυτόχρονα πετάτε. Τι σημαίνουν τα ταξίδια για εσάς; Είναι πτήσεις βιοπορισμού ή πτήσεις ελευθερίας;

Είναι πολλά πράγματα. Έχω τη χαρά να εχω καταφέρει σ' αυτή τη ζωή να κάνω και τα δυο μου χόμπυ επάγγελμα. Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να κάνω παράλληλη καριέρα και στον αεροπορικό χώρο (ως Κυβερνήτης σε Airbus A320 και εκπαιδευτής), χωρίς να βάλω ποτέ σε δεύτερη μοίρα την καλλιτεχνική μου ιδιότητα.

Φυσικά και είναι και βιοπορισμός αλλά ταυτόχρονα είναι και ελευθερία, ψυχοθεραπεία, ισορροπία, διασκέδαση, εμπειρίες, γνώση, ηρεμία, ένταση, αγάπη, έρωτας. Ότι είναι και η μουσική δηλαδή αλλά σε κάτι χιλιάδες πόδια πιο ψηλά.

Το καλοκαίρι είστε του βουνού ή της θάλασσας;

Έχω μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με το βουνό. Είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι νιώθω πως χρειάζομαι να βρίσκομαι στο βουνό. Μου προσφέρει την ηρεμία που όλοι χρειαζόμαστε σε περιόδους έντασης αλλά και την δυνατότητα καλύτερης συγκέντρωσης ώστε να σχεδιάσω τα επόμενα πλάνα μου. 

Αγαπώ τη θάλασσα αλλά σαν το βουνό δεν έχει!

Πριν από 35 σχεδόν χρόνια, όταν ξεκινούσατε την πορεία σας, μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα είστε ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της χώρας μας;

Τα όνειρα μου ήταν λίγο πιο γενικά. Ήταν να ζω μέσα στη μουσική, να συνεργαστώ με δημιουργούς και καλλιτέχνες που θαύμαζα και δεν είχα στο μυαλό μου την "επιτυχία" με την έννοια της αναγνωρισιμότητας ή των πολλών χρημάτων. Φυσικά και χαίρομαι που νιώθω μεγάλη αποδοχή από τους συνανθρώπους μου αλλά σίγουρα δεν ήταν κάτι που το φανταζόμουν, ειδικά όταν πρωτοξεκινούσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση