Τι δουλειά έχει ο Πικάσσο, ο Γκρέκο, ο Τιτσιάνο στη Λαμία; Μια μοναδική Έκθεση που πρέπει να δείτε!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 11:32 Τι δουλειά έχει ο Πικάσσο, ο Γκρέκο, ο Τιτσιάνο στη Λαμία; Μια μοναδική Έκθεση που πρέπει να δείτε!

Ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός στην πόλη μας!!!

Εκθειάζοντας την Δημοτική μας Πινακοθήκη, ο Παύλος Σάμιος καλωσόρισε τους Λαμιώτες το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στα εγκαίνια της μουσειακής του έκθεσης όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε με τίτλο «Ένας Επικούρειος της Ζωγραφικής»

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Σταυρογιάννης υποδέχθηκε τον κο Σάμιο λέγοντας του: «Για εμάς είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να δούμε την οπτική γωνία μέσα από την οποία βλέπετε τη ζωή, τον άνθρωπο…»

Το λόγο πήρε ο καθηγητής ξεναγώντας μας αρχικά στα έργα που κοσμούν την Πινακοθήκη μας, χωρίζοντας την σε τρεις ενότητες: Η πρώτη ενότητα έχει να κάνει με τα ΣΥΜΒΟΛΑ, από την κυκλαδική τέχνη τονίζοντας χαρακτηριστικά «Έχοντας μια εικόνα στο μυαλό μου με ένα ιστορικό περιεχόμενο που λέει ότι κάθε φορά που άλλαζε η εποχή για κάτι καινούργιο και διαφορετικό το σύμβολο της αλλαγής ήταν πάντα το γυναικείο γυμνό… από την κυκλαδική εποχή έως σήμερα!»

Στη δεύτερη ενότητα βλέπουμε τέσσερις μεγάλους «ερωτευμένους» ζωγράφους και στο τέλος μας μίλησε για την επιτηδευμένη «επανάληψη» του σε κάποια έργα για τα παιδιά, δίνοντας τους τροφή για σκέψη πως το ίδιο θέμα μπορεί να ζωγραφιστεί με διαφορετικό τρόπο!

Μια ανεπανάληπτης αξίας έκθεση, μοναδική για τα δεδομένα της Πινακοθήκης μας όπως είπε χαρακτηριστικά και η κα Εφη Παπαευθυμίου, έχουν την ευκαιρία να δουν οι Λαμιώτες έως 23 Μαρτίου 2016 καθώς και τα σχολεία της περιοχής μας μιας και θα ακολουθήσουν ομαδικές ξεναγήσεις

Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2016 καθημερινά από τις 9:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως 13:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση