Πέρασε στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής – «Νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 15:30 Πέρασε στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής – «Νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ»

Αφού… τρόμαξε εαυτόν και φιλάθλους, ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ (12/6, 21:20), στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στην Ρώμη. Ο 25χρονος Έλληνας επικοντιστής, ο οποίος φέτος έχει υπερβεί τα 5 μέτρα και 85 εκατοστά, αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του αγωνίσματος και αφού «λαχτάρισε» στα 5.45 μέτρα με δύο αποτυχημένες προσπάθειες, υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος και απέκτησε δικαίωμα να συνεχίσει.

Στη συνέχεια, ο Καραλής πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τα 5.60μ. στην πρώτη προσπάθεια και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Οι 13 αθλητές που θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι:

  1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
  2. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα)
  3. Ολεγκ Τσέρνιγκελ (Γερμανία)
  4. Ερσού Σασμά (Τουρκία)
  5. Ματέϊ Σκέρμπα (Τσεχία)
  6. Μπαπτίστ Τιερί (Γαλλία)
  7. Τόρμπεν Μπλεχ (Γερμανία)
  8. Μπεν Μπρέντερς (Βέλγιο)
  9. Ντέϊβιντ Χόλι (Τσεχία)
  10. Ρομπέν Εμίγκ (Γαλλία)
  11. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία)
  12. Μενο Φλουν (Ολλανδία)
  13. Τιμπό Κολέ (Γαλλία)

Οι πρώτες δηλώσεις του Καραλή

O Eμμανουήλ Καραλής μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Ο άλτης του Χάρη Καραλή θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, καθώς στο ντεμπούτο του πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο, έμεινε στα 5,55 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Δικαίως αποτελεί έναν από τους αθλητές, που θα διεκδικήσουν την διάκριση στο αγώνισμα.

Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. Ο Καραλής στο πρώτο του άλμα στα 5,45 μ έπεσε και γύρισε ελαφρά το πόδι του, καθώς πάνω στην προσπάθεια ριπή ανέμου του χάλασε το άλμα.

«Ήθελα να σας αγχώσω λίγο» είπε χαμογελώντας ο αθλητής όταν έφτασε στη μεικτή ζώνη και έπειτα εξήγησε τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

«Γενικά είχε κακό άνεμο που μου χάλασε τις προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Μετά το δεύτερο άκυρο μου ήρθε στο μυαλό μου ο αγώνας της Βουδαπέστης, ωστόσο όταν έρχονται αυτές οι στιγμές προσπαθώ να μη σκέφτομαι αρνητικά. Μπροστά μου μία ημέρα να ξεκουραστώ και να δω αν το πόδι έχει κάτι» είπε ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ καλά, νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσω την διάκριση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση