Πορτογαλία - Τσεχία 2-1 με ανατροπή - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 00:12 Πορτογαλία - Τσεχία 2-1 με ανατροπή - ΒΙΝΤΕΟ

Η Πορτογαλία σε ένα απίθανο παιχνίδι για το Euro 2024, πήρε τη νίκη με 2-1 σκορ ενάντια στην Τσεχία, με τους Ίβηρες να κάνουν την ανατροπή σκοράροντας μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πορτογαλία πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση, κατάφερε να κερδίζει με ανατροπή την Τσεχία, καθώς οι Ίβηρες χάρη στο γκολ του Κονσεϊσάο στις καθυστερήσεις του αγώνα, ανέτρεψαν το εις βάρος της 0-1 και πήραν το τρίποντο.

Ένας αγώνας που είχε αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δείχνουν γιατί αποτελούν τα φαβορί του έκτου ομίλου.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Η Πορτογαλία χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο από το 10ο λεπτό και μετά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας των Τσέχων προβλημάτισε τους παίκτες του Μαρτίνεθ, που ενώ κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα έξω από την περιοχή, δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις μέσα σε αυτή.

Κι όσες φορές το έκαναν ο Στάνιεκ ήταν «παρών»! Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 26′. Ο Μπρούνο Φερνάντες από δεξιά έβγαλε την κάθετη πάσα προς τον Λεάο που έμπαινε στην περιοχή, με τη μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από τον επιθετικό της Μίλαν.

Στο 31′ ο Στάνιεκ έκανε τρομερή απόκρουση στο τετ-α-τε με τον Ρονάλντο (ο Πορτογάλος έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), ενώ το σουτ που ακολούθησε από τον Βιτίνια δεν ανησύχησε τον Τσέχο γκολκίπερ.

Δύο λεπτά μετά από το τακουνάκι του CR7 και πάλι ο Βιτίνια καθυστέρησε να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή, ενώ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους (45’+1) ο Στάνιεκ ήταν στη σωστή θέση μετά το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πρόσφερε συγκινήσεις το β΄ μέρος, που είχε φινάλε θρίλερ

Η Πορτογαλία έπαιζε «σαν τη γάτα με το ποντίκι» την Τσεχία, οι παίκτες της οποίας πίεζαν με όλες τις δυνάμεις τους. Το φάουλ του Ρονάλντο στο 56′ βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Στάνιεκ, στην πρώτη απειλή των Ιβήρων στην επανάληψη.

Κόντρα στη ροή του ματς η Τσεχία «πάγωσε» τους Πορτογάλους. «Δράστης» του 1-0 της ομάδας του Ιβάν Χάσεκ ήταν ο Πρόβοντ στο 62′ με άπιαστο σουτ στη δεξιά γωνία του Ντιόγκο Κόστα.

Η Πορτογαλία, όμως, στάθηκε τυχερή και ισοφάρισε γρήγορα (69′) με το αυτογκόλ του Χράνατς από την κακή απόκρουση του Στάνιεκ στην κεφαλιά του Μέντες. Πίεσε πολύ η ομάδα του Μαρτίνεθ για την ανατροπή και στο 87′ βρήκε το γκολ της νίκης με τον Ντιόγο Ζότα, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Ρονάλντο στο δοκάρι. Όμως, το γκολ δε μέτρησε, καθώς ο σταρ της Πορτογαλίας ήταν εκτεθειμένος πριν πιάσει την κεφαλιά, όπως απεφάνθη το VAR.

Τη λύση έδωσε τελικά ο Κονσεϊσάο στο 90΄+2, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σκοράροντας από κοντά το νικητήριο γκολ και στέλνοντας τους Ίβηρες στον… έβδομο ουρανό.

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο (90′ Σεμέδο), Μέντες (90′ Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (90′ Κονσεϊσάο), Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα)

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90΄+3 Χόρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79′ Μπάρακ), Σουλτς (80′ Σέβτσικ), Σικ (61′ Κίτιλ), Κούχτα (60′ Λινγκρ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση