Legends 2004 – UEFA All Stars 1-2: Φιλική ήττα στην βραδιά του Ρεχάγκελ που ξύπνησε ένδοξες αναμνήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 09:03 Legends 2004 – UEFA All Stars 1-2: Φιλική ήττα στην βραδιά του Ρεχάγκελ που ξύπνησε ένδοξες αναμνήσεις

Oι Legens 2004 ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στον φιλικό αγώνα ενάντια στην UEFA All Stars, στο Έσσεν της Γερμανίας, ένα παιχνίδι που ξύπνησε… ένδοξες μνήμες. Απόλυτη αποθέωση για τον Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και τους παλαίμαχους Έλληνες διεθνείς σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα.

Σε ένα αγώνα γιορτή, οι Legens του 2004 αντιμετώπισαν τους UEFA All Stars στο Έσσεν της Γερμανίας, γενέτειρα του του Ότο Ρεχάγκελ, σε μια αναμέτρηση που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

Ο αγώνας έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την κατάκτηση του Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004, με το σκορ όπως είναι λογικό να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Στην γερμανική πόλη τα «παιδιά» του Ότο Ρεχάγελ έβαλαν ξανά την «γαλανόλευκη» φανέλα και έπαιξαν μπροστά σε αρκετό κόσμο, ξυπνώντας αρκετές μνήμες από το καλοκαίρι του 2004.

Μάλιστα πριν από την σέντρα, υπήρξε ένα deja vu ανάμεσα σε Θοδωρή Ζαγοράκη και Λουίς Φίγκο, με τους δυο παίκτες να θυμίζουν στιγμές από τον τελικό του 2004 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά το φιλικό, με τον Κώστα Κατσουράνη στο 13΄ με καταπληκτικό γυριστό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα πανέμορφο γκολ το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ, με αποτέλεσμα οι Legends να θυμόσουν που δεν μέτρησε η τρομερή ενέργεια του «Κατσούρ».

Ωστόσο στην επόμενη φάση ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μετά από όμορφη πάσα του Γιώργου Καραγκούνη, βγήκε απέναντι από τον Τζέιμς και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.

Γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε από τους Legends, οι οποίοι έγιναν μια αγκαλιά.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την ομάδα του Ρεχάγκελ να δείχνει πως μπορεί να έχουν περάσει 20 χρόνια, ωστόσο λειτουργεί ακόμα εξαιρετικά ως σύνολο.

Στην επανάληψη οι All Star της UEFA μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή και το κατάφεραν.

O Λουίς Φίγκο στο 53΄έκανε το 1-1 και πέτυχε ένα γκολ που έψαχνε 20 χρόνια, με τον ίδιο μάλιστα να χαίρεται ιδιαίτερα για το γκολ που σημείωσε. 

Μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικό, ωστόσο φαίνεται πως ο Φίγκο ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την ήττα της Πορτογαλίας από την Ελλάδα στον τελικό του 2004…

Στο 71΄ ήταν σειρά του Γκαρσία να σκοράρει, με τους All Star να κάνουν το 2-1, σκορ που έμεινε αμετάβλητο έως το τέλος του φιλικού.

Ο αγώνας κράτησε συνολικά 80 λεπτά, αφού σε κάθε ημίχρονο παίχτηκαν από 40΄αγώνα, με το σκορ να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Άλλωστε στο γήπεδο του Έσσεν, οι Legends ενώθηκαν ξανά και θύμισαν έστω και σε μικρό βαθμό τη αναμνήσεις από το μαγικό καλοκαίρι του 2004, το θαύμα που κατάφερε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και κατέκτησε το Euro.

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκο Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία και Πάτρικ Κλάιφερτ.

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση