Live: Ένταση στην ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Φωνές και αποδοκιμασίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 14:14 Live: Ένταση στην ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Φωνές και αποδοκιμασίες

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο "President", στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του κόμματος πήρε τον λόγο, όμως το κλίμα στην αίθουσα ήταν τεταμένο. Αρκετοί παρευρισκόμενοι διέκοπταν τον κ. Κασσελάκη γιατί δεν τον άκουγαν, ενώ άλλοι αποδοκίμαζαν αυτά που έλεγε.

Ακούστηκαν μέχρι και "γιουχαΐσματα" στην αίθουσα από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Ρήγας να αναγκαστεί να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα οι νέες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Ρήγα, με τον ίδιο να ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. "Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

"Tο 41% της ΝΔ προέκυψε επειδή εμείς χάσαμε 600.000 και εξαιτίας στην αποχή. Πώς να δώσουμε τη μάχη αξιόπιστα, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε:

"Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και αλλο της αυτοκτονίας" δήλωσε και η αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου σείστηκε από την ένταση.

O ίδιος πρόσθεσε πως "τα θέματα που συζητάμε δεν είναι κανούργια, έχουν κοστίσει και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και εμείς έχουμε να θέσουμε μεγάλους εθνικούς στόχους, προτάσεις που θα έδιναν ελπίδα, για το πώς θα μειώσουμε τη φτώχεια, πώς θα ξαναχτίσουμε ένα μεγάλο αποδοτικό κράτος πρόνοιας και πώς θα γίνουμε επιτέλους κράτος Δικαίου" είπε.

"Αντί να μιλάμε για αυτά, θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά, τέλος (σ.σ. δέχθηκε χειροκροτήματα)", δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και προχώρησε σε ευθείες αναφορές σχετικά με τα προς διαγραφή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: "Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες (σ.σ. αποδοκιμασίες). Εϊναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;".

Δείτε live την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

​​​​

'Οπως έγραφε νωρίτερα το efimerida.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης παίζει το τελευταίο του χαρτί σε μια παρτίδα πόκερ στην οποία κανείς δεν εμπιστεύεται κανένα. Ή θα του βγει το σχέδιο εκκαθάρισης των αντιφρονούντων ή θα υποστεί μια ηχηρή ήττα απονομιμοποίησης που θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου αν χάσει το δημοψήφισμα για τις διαγραφές στην ΚΕ.

Παρά την οριζόντια ενόχληση στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδωσε σημάδια ότι προτίθεται να κάνει πίσω από την πρόθεσή του να υλοποιήσει το σχέδιό του για δημοψήφισμα επι των διαγραφών.

Σημειώνεται ότι με τις κινήσεις Κασσελάκη διαφωνούν ακόμη και στελέχη που τον στήριξαν, ενώ η Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου προσέρχεται σήμερα για να καταγγείλει με τον πιο ηχηρό τρόπο την νέα ηγεσία και να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αν οι φιλοπροεδρικοί και οι νεοπροεδρικοί συμβιβαστούν με τις κινήσεις Κασσελάκη τότε η υπόθεση οδηγείται σε πλήρη διάλυση και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις από τη Δευτέρα και σε επίπεδο ΚΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση