Δένδιας: Θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 19:37 Δένδιας: Θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό

Έχει ήδη ξεκινήσει μία τεράστια συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα, αυτό θα εξελιχθεί τα χρόνια που έρχονται ανέφερε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε, σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, την έδρα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Απόσπασμα Συνταγματάρχη Διαλέτη» το οποίο βρίσκεται στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Τον υπουργό συνόδευσε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Παρόντες ήταν επίσης, ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και ο διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από το διοικητή της, ταξίαρχο Στυλιανό Μαυρόπουλο, σχετικώς με την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεραρχίας. Στη συνέχεια ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό, καθώς και την άρτια εκπαιδευτική τους ικανότητα. Μιλώντας στα στελέχη, ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων ότι στην πραγματικότητα «είστε η "βιτρίνα" μας στο εξωτερικό».

«Είχαμε χθες Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Έχει υπάρξει μία τεράστια συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα, αυτό θα εξελιχθεί τα χρόνια που έρχονται, θα υπάρξουν βήματα προς τον ευρωπαϊκό στρατό, τον ευρωπαϊκό αμυντικό βραχίονα. Το επιβάλλει η ανάγκη και θα γίνει» συμπλήρωσε.

«Η δική μας παρουσία στο εξωτερικό μάς καθιστά σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την πορεία. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στελέχη που να μετέχουν σε αυτή την πορεία ευρωπαϊκής άμυνας και επίσης οι αντιλήψεις οι δικές σας, του Ελληνικού Στρατού δηλαδή, να δημιουργήσουν σε ένα μεγάλο βαθμό, όσο αυτό είναι δυνατό, και το πλαίσιο» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση