Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 16:43 Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο

Στο 2,6% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

Στο 2,6% ανήλθε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάιο του 2024, έναντι 2,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Eurostat, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, ο ρυθμός ήταν 6,1%. Την ίδια περίοδο, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε στο 2,4%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,7% τον Μάιο του 2024, από 2,6% τον Απρίλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 7,1%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία (0,0%), τη Φινλανδία (0,4%) και την Ιταλία (0,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,8%), το Βέλγιο (4,9%) και την Κροατία (4,3%). Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε δεκατέσσερα.

Τον Μάιο, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,83 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,51 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,18 π.μ.) και την ενέργεια (+0,04 π.μ.).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση