«Έξω από το γραφείο μου ρε»: Η αντιπρύτανης ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση του υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 14:33 «Έξω από το γραφείο μου ρε»: Η αντιπρύτανης ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση του υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ

«Περάστε έξω από το γραφείο μου ρε!» αντέδρασε η Σοφία Παπαϊώννου, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, όταν ανέβηκαν οι τόνοι στο γραφείο της με συνδικαλιστές και άλλους διαμαρτυρόμενους.

Χθες, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλόγους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και φοιτητές, πραγματοποίησε κινητοποίηση για την απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζομένου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο πρύτανης απουσίαζε και αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της αντιπρυτάνεως κυρίας Παπαϊωάννου, που ήταν και η μόνη από τη Διοίκηση στον χώρο.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ακολούθησε παράθεση των αιτημάτων από τους εκπροσώπους των φορέων. Δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι η παρούσα Πρυτανική Αρχή με τη στάση της και την επιμονή της στην απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου καταγράφεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΕΚΠΑ, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μεταπολιτευτικά στο Δημόσιο απόλυσης εργαζόμενου – εκλεγμένου στη διοίκηση Σωματείου και Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση.

Ανέβηκαν οι τόνοι, τούς έδιωξε η αντιπρύτανης

Σε κάποια στιγμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι τόνοι ανεβαίνουν, με την αντιπρύτανη να αντιδρά χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι και φωνάζοντας «έξω από το γραφείο μου ρε».

Διαμαρτυρία για τον υπάλληλο που έριξε τον σέρβερ και φοιτητές έχασαν τις εξετάσεις τους

Ο υπάλληλος που απολύθηκε είναι το άτομο που είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων καθώς είχε δηλώσει ότι μαζί με συναδέλφους του και φοιτητές είχαν ρίξει τον server του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου τη Δευτέρα που γίνονταν από απόσταση. Την περίοδο εκείνη γίνονταν διαμαρτυρίες για τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ της χώρας προχωρούσαν σε τηλε-εξετάσεις για να μη χαθεί το εξάμηνο.

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση