Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 08:40 Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα Χανιά

Είχαν προηγηθεί μικρότερες δονήσεις στην ίδια περιοχή.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:01, το πρωί της Κυριακής (21/07) στο θαλάσσιο χώρο, 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίστηκε στα 17,2 χιλιόμετρα.

Αν και η δόνηση έγινε αισθητή στον νομό Χανίων μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Open εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο επεσήμανε πως ακόμα είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα προκειμένου να δουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός όπως είπε χαρακτηρίζεται σχετικά επιφανειακός αλλά το εστιακό του βάθος αλλά και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή ήταν σημαντικό, όπως είπε διαφορετικά θα γινόταν πιο αισθητός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση