Ιράν: Τέσσερις νεκροί, 120 τραυματίες από τον σεισμό στη βορειοανατολική πόλη Κασμάρ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:04 Ιράν: Τέσσερις νεκροί, 120 τραυματίες από τον σεισμό στη βορειοανατολική πόλη Κασμάρ

Ο σεισμός εκτιμήθηκε σχεδόν στους 5 βαθμούς Ρίχτερ.

Σεισμός μεγέθους σχεδόν 5 Ρίχτερ προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 120 άλλων στο βορειοανατολικό Ιράν, συμφωνα με επίσημο μέσο ενημέρωσης.

Ο σεισμός  σημειώθηκε στις 13:24 τοπική ώρα (12:54 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Κασμάρ, στο βορειοανατολικό Ιράν, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 120, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης Χοτζατολάχ Σαριατμανταρί.

Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) εκτίμησε από την πλευρά του το μέγεθος του σεισμού στους 4,9 βαθμούς Ρίχτερ, διευκρινίζοντας ότι σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ.

Ο σεισμός προκάλεσε κυρίως ζημιές σε ετοιμόρροπα κτίρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές, πρόσθεσε ο Σαριατμανταρί.

Το Ιράν βρίσκεται σε σημείο όπου συναντώνται αρκετές τεκτονικές πλάκες και γνωρίζει ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.

Στις αρχές του 2023, σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 800 σε ορεινή περιοχή του βορειοδυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Στα τέλη του 2003, σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε την πόλη Μπαμ, στο νοτιοανατολικό Ιράν, αφήνοντας πίσω του 31.000 νεκρούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση