Γερμανία: Πως αντιδρά η «μεσαία τάξη» την πρωτιά της ακροδεξιάς στη Θουριγγία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 20:22 Γερμανία: Πως αντιδρά η «μεσαία τάξη» την πρωτιά της ακροδεξιάς στη Θουριγγία Φωτό: Reuters

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στα ανατολικο κρατίδια της Γερμανίας (Θουριγγία όπου πρώτευσε το ακροδεξιό AfD στο οποίο ηγέται ο Χέκε και Σαξονία όπου πρώτευσε το κεντροδεξιό CDU) προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο

«Στη Θουριγγία, το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την κυβέρνηση του τρικομματικού συνασπισμού”, δήλωσε η Μαρί – Κριστόν Όρστερμαν (Marie-Christine Ostermann), πρόεδρος του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας το οποίο εκφράζει την πανίσχυρη οικονομικά και κοινωνικά γερμανική “μεσαία τάξη” (Mittelstand) , στο πρακτορείο Reuters.

«Το αντι-επιχειρηματικό AfD και το μαύρο κουτί (ς.ς. δηλαδή χωρίς σαφές πολιτικό περιεχόμενο) BSW σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη στις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας».

Οι προβλέψεις για τις εκλογές στο κρατίδιο της Σαξονίας τοποθετούν το CDU μπροστά από το AfD. «Για τους οικογενειακούς επιχειρηματίες, το CDU είναι τώρα υπεύθυνο για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Ostermann.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση