ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος: Δεν αποδέχεται την πρόταση μομφής και το αποτέλεσμά της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 08:44 ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος: Δεν αποδέχεται την πρόταση μομφής και το αποτέλεσμά της

Τι αναφέρει σε ψήφισμα που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία…

Διαφωνίες και στα τοπικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την κατάθεση πρόταση μομφής και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έθεσε εκτός τον εκλεγμένο Πρόεδρο.

Κατά πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αναφέρει ότι διαφωνεί αυτή και δεν αποδέχεται το αποτέλεσμά της, καθώς θεωρεί ότι προσβάλλει βάναυσα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Διαβάστε το ψήφισμα:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φθιώτιδας, σε έκτακτη  συνεδρίαση που έλαβε χώρα την 13η-9-2024, εκδίδει, κατά πλειοψηφία,  το παρόν ψήφισμα. 

 Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μέσα από  μια διπλή εκλογική διαδικασία, εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη ως  Πρόεδρο του κόμματος.  

 Κατόπιν των εξελίξεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  την 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της  απογοήτευσης και της οργής των μελών μας, από τη συνεχιζόμενη και  διαρκώς αυξανόμενη εσωστρέφεια και την έλλειψη κομματικής πειθαρχίας  που οδηγεί στην περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος.  

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φθιώτιδας συναισθανόμενη την απογοήτευσή τους, αλλά και την ιστορική συγκυρία,  αναγκάζεται να τοποθετηθεί, διαβλέποντας ότι << Η ευθύνη γεννιέται,  όταν δεν λέμε εγκαίρως όχι!>>.  

Αντί να αναδεικνύουμε την καθημερινή φτωχοποίηση και απαξίωση  της κοινωνίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, 

Αντί να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας και το κυβερνητικό μας  πρόγραμμα,  

Αντιθέτως, αναλωνόμαστε και θυσιάζουμε το πολιτικό μας  κεφάλαιο, σε διάφορες αντεγκλήσεις που αγγίζουν τα όρια του γραφικού.  

Δηλώνουμε ρητά ότι διαφωνούμε με τη διαδικασία κατάθεσης και  ψηφοφορίας της πρότασης μομφής και δεν αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα  της, καθώς θεωρούμε ότι προσβάλλει βάναυσα τα μέλη και τους φίλους  του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι κόμμα των μελών, τα οποία έχουν τον πρώτο  και τελευταίο λόγο.  

 Με την έωλη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής παραβιάζονται  κατάφορα οι αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, όπως ο  σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία, η λαϊκή βούληση, η νομιμότητα και η Δικαιοσύνη.  

 Καλούμε τα μέλη του κόμματος στην Φθιώτιδα να επιδείξουν  αυτοσυγκράτηση, σύνεση, συντροφικότητα και πολιτικό πολιτισμό στο  δημόσιο διάλογο καθώς και διάθεση σύνθεσης απόψεων.  

 Απαιτούμε από τα προβεβλημένα μας στελέχη (που εμείς έχουμε στηρίξει), να χρησιμοποιούν το δημόσιο βήμα, όχι διχαστικά αλλά ενωτικά  απέναντι στη κυβερνητική προπαγάνδα. 

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την Ψυχή και την Ιστορία  του Αριστερού Προοδευτικού Δημοκρατικού χώρου.  

 Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν έχει ιδιοκτήτες.  

 Θα μας κρίνει όλους η Ιστορία.  

Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας  

ΟΜ Βόρειας Λαμίας, ΟΜ Νότιας Λαμίας, ΟΜ Στυλίδας, ΟΜ Αμφίκλειας -Ελάτειας, ΟΜ Αταλάντης, ΟΜ Καμένων Βούρλων, ΟΜ Δομοκού, ΟΜ Μακρακώμης»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση