Παναιτωλικός - Λαμία 0-1: Είχε τύχη και Βλαχομήτρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 08:10 Παναιτωλικός - Λαμία 0-1: Είχε τύχη και Βλαχομήτρο

Πέτυχε την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ωστόσο έχει πολλά να διορθώσει ο Μαρίνος Σατσιάς που έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Ελλάδα…

Μεγάλη νίκη με 0-1 πέτυχε η Λαμία στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League 2024-2025.

Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα στη μεγάλη κατηγορία, όπως και η πρώτη επίσημη νίκη του Μαρίνου Σατσιά στην Ελλάδα. Το χρυσό γκολ σημείωσε στο 65’ ο Ανέστης Βλαχομήτρος, ωστόσο έγιναν πάρα πολλά μέχρι να φύγουν με το τρίποντο από την έδρα του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από το 13’ λόγω σωστής αποβολής του Σιέλη, πέτυχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν επίσης σωστά ως οφσάιντ και έχασαν πέναλτυ λίγο πριν το φινάλε.

Στον αντίποδα το πρώτο μέρος για τη Λαμία μετά την αποβολή ήταν σχεδόν αυτοκαταστροφικό! Πάρα πολλά αβίαστα λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να ελπίζουν ακόμη και με 10 παίκτες.

Ευτυχώς διορθώθηκαν τα πράγματα στην επανάληψη από τι ςκινήσεις του Σατσιά κι έφτασαν σε ένα υπερπολύτιμο διπλό αν και πάλι δεν έλειψαν κάποια ατομικά και ομαδικά λάθη που είδε με πολύ άγχος και αγωνία και ο Κύπριος τεχνικός από τον πάγκο του.

Σε αυτό το πρώτο παιχνίδι είδαμε το 3-4-3 με Κορνέζο, Γιαννούτσο, Αντράντε στα στόπερ, Ντεντάκη (δεξιά) και Σαραμαντά (αριστερά) και στο κέντρο Αθανασακόπουλος και Νούνιες. Μπροστά Μέκιτς (αριστερά), Φουρτάδο (δεξιά) και Βλαχομήτρος στη γραμμή κρούσης.

Το ξεκίνημα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο και το παιχνίδι γενικά για τη Λαμία. Εκτός από δύο επιθέσεις που έφτιαξαν οι παίκτες του Μαρίνου Σατσιά, στο 10’ έγινε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Βλαχομήτρος έφευγε στην κόντρα απέναντι από τον Τσάβες και το καθυστερημένο τάκλιν του Σιέλη αντί μπάλας βρήκε τα πόδια του επιθετικού της Λαμίας. Ο Πολυχρόνης δεν πήρε χαμπάρι ότι ο παίκτης του Παναιτωλικού δε βρήκε καθόλου μπάλα (γιατί ήταν ξεκάθαρη στη συνέχεια η ανατροπή) ευτυχώς όμως το αντιλήφθηκε ο VAR Ευαγγέλου και δόθηκε το φάουλ και η αποβολή με 3λεπτη καθυστέρηση (13’).

Η αποβολή του Σιέλη:

Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει γκολ νωρίτερα στο 9’ με τον Τορεχόν που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Το γκολ του Τορεχόν που ακυρώθηκε:

Πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή μέχρι το 30’ όταν είχε και φάουλ του Λιάβα που απέκρουσε με γροθιές ο Κόστιτς.

Στο 32’ μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους από το πουθενά, καθώς σε απόκρουση της άμυνας ο Γιαννούτσος έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω τροφοδοτώντας άθελα του τον Λομόνακο που βγήκε τετ α τετ με τον Κόστιτς ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά!

Ο Κόστιτς σταματά τον Λομόνακο:

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 33’ από γέμισμα του Τσάβες, η μπάλα πήγε να προσγειωθεί στα δίχτυα του Κόστιτς που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ!

Από κει και μετά η Λαμία αποφάσισε να κατεβάσει την μπάλα και να πιέσει και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε στο 34’ είχε φάση για γκολ. Ο Αντράντε όμως δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα και δέχτηκε μάλιστα και μια κλωτσιά από τον Τσάβες που θύμωσε επειδή ο Βραζιλιάνος της Λαμίας έπεσε για πέναλτυ. Ούτε αυτό το είδε ο κ. Πολυχρόνης αξιολογώντας ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και αρκέστηκε να κιτρινίσει και τους δύο για διαπληκτισμό. Ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να κιτρινίσει τρεις παίκτες της Λαμίας εκ των οποίων οι δύο στόπερ.

Μία ακόμη τρελή φάση είδαμε στο 43’ ο Φουρτάδο έκανε από την αντίπαλη περιοχή (!) γύρισμα προς την περιοχή της Λαμίας, ο Κόστιτς βγήκε να διορθώσει με το κεφάλι και του έφυγε η κεφαλιά προς τα πίσω στέλνοντας την μπάλα μόλις κόρνερ. Μία ακόμη φάση από το πουθενά για τους γηπεδούχους που κέρδισαν σαφώς τις εντυπώσεις σε αυτό το πρώτο 45λεπτο.

Η απίστευτη φάση του 43':

Στο 45’ από κόρνερ του Μέκιτς, Αντράντε και Νούνιες δεν έπιασαν όπως ήθελαν το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ όμως αυτή δεν ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Νέο "παιδικό" λάθος από τη Λαμία έφερε σε θέση κόρνερ τον Παναιτωλικό. Το εκτέλεσε στο 45’+2 ο Μπουζούκης, ο Τορεχόν έπιασε την κεφαλιά και ο Λομόνακο σκόραρε, ήταν όμως οφσάιντ για μερικά εκατοστά.

Το 2ο γκολ του Παναιτωλικού που ακυρώθηκε:

Η επανάληψη

Δεν ήταν δυνατόν να μην κάνει αλλαγές στην ανάπαυλα ο Μαρίνος Σατσιάς, με τόσα παιδικά λάθη που είδε στο πρώτο μέρος, ωστόσο προτίμησε να αλλάξει στρατηγική ρίχνοντας στη μάχη τον Ραντόνια δεξιά αντί του Ντεντάκη και βγάζοντας έναν μέσο, τον Αθανασακόπουλο και βάζοντας έναν επιθετικό, τον Γκουιντό. Γύρισε πιο πίσω ο Μέκιτς ώστε να παραμείνει η τριάδα στην επίθεση.

Η πρώτη φάση στην επανάληψη για τη Λαμία από τον Μέκιτς στο 54’ που βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαραμαντάς πάτησε περιοχή και έπιασε το σουτ που έδιωξε στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ ο Τσάβες. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Γκουιντό βρέθηκε σε θέση σουτ αλλά έπιασε αέρα χάνοντας καλή ευκαιρία.

Νέα ευκαιρία στο 57’ για τη Λαμία με σουτ του Φουρτάδο μόλις πάνω από τα δοκάρια του Τσάβες, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πλέον πράξη την αριθμητική τους υπεροχή.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 65’ με τον Νούνιες να μοιράζει δεξιά στο Φουρτάδο κι αυτός να βγάζει τη σέντρα. Εντυπωσιακό άλμα του Ανέστη Βλαχομήτρου και πρώτο γκολ στη Super League για το νεαρό Λαμιώτη επιθετικό.

Το γκολ του Βλαχομήτρου:

Αμέσως αλλαγές από τον Σατσιά, βάζοντας τον Μπίκοφ στη θέση του Νοίνιες που χτύπησε και είδε και κίτρινη κάρτα και τον Ρινγκ στη θέση του Σαραμαντά.

Στο 69’ σουτ του Τορεχόν με καλές προϋποθέσεις βρήκε όμως πάνω στον νεοεισελθόντα συμπαίκτη του Μαϊντέβατς.

Στο 78’ από φάουλ του Μέκιτς από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε μόλις άουτ!

Στο 82’ μια αψυχολόγητη ενέργεια του Γκουιντό σε απομάκρυνση της μπάλας που έβγανε πλάγιο, έκανε άσχημο φάουλ στον Παντελάκη κι ενώ είχε κάρτα, με αποτέλεσμα να πάρει δικαίως την άγουσα για τα αποδυτήρια. Γενικά ο επιθετικός από το Μάλι στην πρεμιέρα του στην μεγάλη κατηγορία έδειξε εκτός κλίματος.

Η αποβολή του Γκουιντό:

Ακολούθησε η αλλαγή του Βλαχομήτρου με τον Δοϊρανλή για να κρατηθεί το θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά και ενώ ο Παναιτωλικός είχε αρχίσει - και λογικά - τα γεμίσματα.

Σε ένα από αυτά ο Κορνέζος στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έκανε χέρι και ο Πολυχρόνης έδειξε αμέσως πέναλτυ. Πήρε φόρα ο Ντίαζ ξεγελώντας τον Κόστιτς όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από το αριστερό δοκάρι!

Πέναλτυ και δοκάρι από τον Ντίαζ:

Σε αυτό το χρονικό σημείο και ενώ είχαμε δει όλα σχεδόν των ειδών τα λάθη από τους παίκτες της Λαμίας, τελικά πρόσφεραν το τεράστιο διπλό στον προπονητή τους στην παρθενική του εμφάνιση στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μια παρθενική νίκη και για τη Λαμία σε πρεμιέρα Super League σε αυτά τα 8 χρόνια θητείας της σε αυτή.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84’ Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Σίλβα, Πέρες (84’ Λαχούντ), Μπουζούκης (74’ Νικολάου), Μπελεβώνης (74’ Κοντούρης), Ντίαζ, Λομόνακο (68’ Μαϊντέβατς)

Στον πάγκο ήταν και οι, Στεργιάκης, Γαλιάτσος, Μανος, Κακιώνης

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης (46’ Ραντόνια), Σαραμαντάς (67’ Ρινγκ), Αντράντε, Νούνιες (67’ Μπίκοβ), Μέκιτς, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84’ Δοϊρανλής), Αθανασακόπουλος (46’ Γκουιντό), Κορνέζος, Γιαννούτσος

Στον πάγκο ήταν και οι, Ρατόν, Σιμόνι, Γυφτομήτρος, Τερεζίου

Η αναμέτρηση:

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

Α' Βοηθός: Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας)

Β' Βοηθός: Λυκούργος Τσολακίδης (Αθηνών)

4ος: Κώστας Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση