Λαμία: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 57χρονο που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 13:58 Λαμία: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 57χρονο που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Περιγράφει πολύ σοβαρούς λόγους και ζητεί περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Έγινε δεκτό από Τριμελές Πλημμελειοδικείο…

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, με την οποία καταδικάστηκε σε 24 μήνες ποινής φυλάκισης με έκτιση ποινής τους 3 μήνες και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, κατέθεσε ο 57χρονος Λαμιώτης που συνελήφθη να βιντεοσκοπεί τη δίκη Κασιδιάρη.

Αν και ζήτησε συγνώμη επικαλούμενος ότι δε γνώριζε ότι απαγορευόταν και χωρίς να έχει πρόθεση να εκθέσει προσωπικά δεδομένα, η «καμπάνα» του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, ήταν πολύ αυστηρή, καθώς δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που έχει ήδη καταθέσει κι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας κι άλλους εξίσου σημαντικούς που δε θα ήταν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε, αιτείται την αποφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Να σημειώσουμε ότι στο αίτημα, που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Δημήτριου Κρούπη, καταγράφεται και το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κάτι που υπολογίζεται μετά την εκπνοή της 3μηνης κράτησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως υπογραμμίζει και στην αίτησή του, ότι το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δε θα έχει πρακτική αξία ακόμη κι αν η ποινή του μειωθεί.

Τέλος επαναλαμβάνει το γεγονός ότι έχει λευκό μητρώο, με γνωστή και μόνιμη κατοικία και θα μπορούσε με επιπλέον περιοριστικούς όρους να  εξασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να ξαναπασχολήσει τη δικαιοσύνη, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε το αδίκημα που είχε διαπράξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το μεσημέρι της Τρίτης (2/5) έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό, γεγονός που επιτρέπει την αποφυλάκισή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση