Λαμία: Ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2024 - 2025

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 12:13 Λαμία: Ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2024 - 2025

Ξεκινούν τη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου μας για το επόμενο σχολικό έτος και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων υπενθυμίζουμε ότι οι δομές Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου μας συμμετέχουν στη δράση του ΕΣΠΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων δύναται να γίνει:

•     είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων-κηδεμόνων από 08:00 πμ - 14:00 μμ κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφών στα Κ.Δ.Α.Π.

•     είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για όσους δεν επιθυμούν κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαμιέων στο ισόγειο της οδού Φλέμιγκ& Ερυθρού Σταυρού, Λαμία, 35131 με την αιτιολογία αίτηση εγγραφής Κ.Δ.Α.Π.

 

 Σκοπός των Κ.Δ.Α.Π. είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει Μουσικοκινητική Αγωγή, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Σκάκι, Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι Χοροί, Μουσειακή Αγωγή, Μαγειρική, Αθλητικές Δραστηριότητες, Ιταλικά και συμμετοχή σε δράσεις Κοινωνικού Χαρακτήρα καθώς και σε θεματικά projects.

Aναφορικά με τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ προσαρμόζουμε το πρόγραμμα σπουδών εστιάζοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρία, στην ανάπτυξη αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και στη δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου αποδοχής, εμπιστοσύνης, δημιουργικότητας και έκφρασης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με:

Δικαιολογητικά εγγραφών:

  • Αίτηση γονέα.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης. Πιστοποιητικό σε άλλη γλώσσα πλην της Ελληνικής, απαιτείται επίσημη μετάφραση του.
  • Πιστοποιητικό/ά αναπηρίας (όπου υπάρχει ΑμεΑ – αιτούντες, έτερο μέλος, παιδί).
  • Βεβαίωση εργοδότη και για τους δύο γονείς.
  • Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
  • Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο. (μετά την εγγραφή)
  • Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Υπεύθυνη δήλωση, ότι τα επισυναπτόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά είναι νόμιμα και αληθή.

  Η ανωτέρω ανακοίνωση διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων (https://www.lamia.gr/)

Στο τέλος θα βρείτε και επισυναπτόμενη την αίτηση εγγραφής:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση