Καιρός: «Στο κόκκινο» ο αέρας στη Στερεά και η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 09:16 Καιρός: «Στο κόκκινο» ο αέρας στη Στερεά και η θερμοκρασία στην Πελοπόννησο!

Οι δύσκολες συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ξεκίνησαν…

Ξεπέρασαν τα 100 km/h οι μέγιστες ριπές του ανέμου στο Αιγαίο την Τετάρτη 19/06 σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι έφτασαν τα 105 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου.  Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 18:30 της Τετάρτης 19/06.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία έφτανε τους 41 βαθμούς στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Σκάλα Μεσσηνίας (40.9). Ακόμη δύο περιοχές, Γύθειο και Μανδράκι Σερρών είχαν πάνω από 40 βαθμούς, ενώ πάνω από 37 βαθμούς έδειξαν τα θερμόμετρα 68 συνολικά σταθμών.

Στη Στερεά Ελλάδα η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Άμφισσα και ήταν 37.2ο, ενώ στη Φθιώτιδα καταγράφηκε στην Αγία Τριάδα ίση με 36.6ο.

Στους 34.1ο η θερμοκρασία στη Λαμία στις 15:00’ το μεσημέρι ξεκινώντας από τους 23.8 βαθμούς στις 05:40’ το πρωί.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών και είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση