Περιπέτεια για δύο σκάφη σε Σκύρο και Αγιόκαμπο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 14:29 Περιπέτεια για δύο σκάφη σε Σκύρο και Αγιόκαμπο

Επενέβησαν στελέχη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη…

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/6), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένας 49χρονος αλλοδαπός που επέβαινε σε επαγγελματικό - τουριστικό ιστιοφόρο (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφο,ς ελληνικής σημαίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 7,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Σκύρου,

Αμέσως, στο σημείο μετέβη το ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος ¨ALWAYS SUMMER¨ με τη συνοδεία του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Λιναριάς της Σκύρου.

Στη συνέχεια, στον 49χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου.

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημέρωνε τη Λιμενική Αρχή του Αγιόκαμπου Λάρισας, για ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΚΟΥΛΟΥΡΑ¨.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη το επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος ¨ΝΙΚΟΣ¨ στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, με τη συνοδεία του οποίου το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Στομίου, με τους δύο (02) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση