Λαμία: Προσοχή σε έξαρση και πάλι τα τηλεφωνήματα εξαπάτησης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 09:12 Λαμία: Προσοχή σε έξαρση και πάλι τα τηλεφωνήματα εξαπάτησης

Μην δίνετε χρήματα σε αγνώστους ή τραπεζικά στοιχεία από το τηλέφωνο…

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν οι κάθε λογής απατεώνες που εξαπατούν κατ’ επάγγελμα ανυποψίαστους πολίτες με στόχο τις οικονομίες τους ή ακόμη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πρωί - πρωί της Τετάρτης (26/6) στις αστυνομικές υπηρεσίες της Λαμίας είχαν ήδη καταγγελθεί δύο περιστατικά, για μια κυρία με μάλλον σπαστά ελληνικά, που προσπαθούσε να πείσει τους ηλικιωμένους αποδέκτες της κλήσης, ότι ήταν η κόρη τους, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειαζόταν λεφτά για να εγχειριστεί!

Η μία ηλικιωμένη είχε ξαναπεράσει την ψυχική οδύνη παλαιότερα όταν και πάλι οι απατεώνες της είχαν τηλεφωνήσει με το γνωστό σενάριο του τροχαίου ατυχήματος - δυστυχήματος!

Όμως δεν ήταν τα μοναδικά περιστατικά εξαπάτησης αυτές τις ημέρες. Ειδικά του Αγίου Πνεύματος είχαμε μπαράζ τηλεφωνημάτων - από τις 07:00’ το πρωί σε κάποιες περιπτώσεις - από την αλλοδαπή. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην άλλη γραμμή κάποιοι μιλώντας στην αγγλική γλώσσα προσπαθούσαν να πείσουν ότι είναι υπάλληλοι της Microsoft!

Σε περιπτώσεις που δεν σήκωσαν το τηλέφωνο, η κλήση επαναλαμβανόταν 3 και 4 φορές την ίδια ημέρα. Κυρίως πρωινές ώρες μέχρι τις 07:59’!

Στην περίπτωση του σεναρίου με το τροχαίο ατύχημα, η κατάληξη είναι χιλιοπαιγμένη. Κάποιος εισπράκτορας των απατεώνων θα έρθει κάτω από το σπίτι σας ή θα στείλει ακόμη και ταξί για να πάρει τα χρήματα που θα δώσετε «μαύρα» για… την εγχείρηση.

Στη 2η περίπτωση οι απατεώνες έχουν σκοπό να σας πάρουν τραπεζικά δεδομένα ή κωδικούς που έχετε αποθηκευμένους στις μηχανές αναζήτησης.

Βασικοί κανόνες δε δίνουμε τίποτα σε αγνώστους είτε από το τηλέφωνο είτε διά ζώσης. Ειδοποιούμε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο και βεβαίως την αστυνομία.

Σε περίπτωση άμεσης επαφής, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα χαρακτηριστικά των προσώπων, ώστε να διευκολύνουμε το έργο των αστυνομικών αρχών.

Θυμηθείτε πως ακόμη κι αν δεν πέσετε εσείς θύμα των απατεώνων κάποιος άλλος συνάνθρωπός μας θα εξαπατηθεί στο άμεσο μέλλον αν δεν καταγγείλετε και δε βοηθήσετε στη σύλληψη τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση