Ντροπή: Στο «σφυρί» το ακίνητο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 19:52 Ντροπή: Στο «σφυρί» το ακίνητο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

Το καλύτερο "φιλέτο" της πόλης βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για την τακτοποίηση παλαιών οφειλών…

Δεν έχει σταματήσει η διαδικασία της κατάσχεσης και πλειστηριασμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.

Το αίτημα του νέου φορέα που εκπροσωπεί την ΠΕΛ απορρίφθηκε για ρύθμιση κατάστασης και αναστολή της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης και του πλειστηριασμού που έχει ορισθεί για την 10η/7/2024.

Η απορριπτική απόφαση επιβεβαιώνεται από την ανάρτηση, του καλύτερου φιλέτου της πόλης, στη σελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 27/06/2024 και ώρα 15:13:35 και με τιμή εκκίνησης μόλις 6.020.000,00 €!

Δείτε σχετικά:

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Φορέας είχε προσφύγει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας κατά τεσσάρων φυσικών και νομικών προσώπων, ζητώντας να ακυρωθεί η «από 30-03-2023 επιταγή προς πληρωμή κάτωθι του με αριθμό 10/2023 απογράφου εκτελεστού της με αριθμό 268/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας και η ακύρωση της αναγκαστικής εκτέλεσης και του πλειστηριασμού που έχει ορισθεί για την 10η/7/2024…»

Επί της ανωτέρω αιτήσεως, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 4/2024 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας που αναφέρει ακριβώς τα παρακάτω:

«ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ό,τι κρίθηκε απορριπτέο στο σκεπτικό της παρούσας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ανακοπή ως προς τον τρίτο και το τέταρτο των καθ ' ων.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την ανακόπτουσα στα δικαστικά έξοδα τον τέταρτου καθ ' ου η ανακοπή, τα οποία ορίζει στο ποσό των διακοσίων ενενήντα (290,00) ευρώ.

ΔΕΧΕΤΑΙ κατά τα λοιπά εν μέρει την ανακοπή ως προς τον πρώτο και το δεύτερο των καθ’ ων η ανακοπή.

ΑΚΥΡΩΝΕΙ μερικώς την υπ’ αριθμ. 1256/06-12-2023 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του δικαστικού επιμελητή της περιφέρειας του Εφετείου Λαμίας , με έδρα το Πρωτοδικείο Λαμίας, Δημητρίου Βλάχου, μόνο κατά το μέρος που αυτή προσβάλλει το δικαίωμα της ανακόπτουσας περί χρήσης του ακινήτου με ΚΑΕΚ 460840127001/0/0, για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ ανενεργή την εκτέλεση του επισπεύδεται δυνάμει της υπ ' αριθμ. 1256/06-12-2023 έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του δικαστικού επιμελητή της περιφέρειας του Εφετείου Λαμίας , με έδρα το Πρωτοδικείο Λαμίας, Δημητρίου Βλάχου, μόνο κατά το μέρος που αυτή προσβάλλει το δικαίωμα της ανακόπτουσας περί χρήσης του ακινήτου με ΚΑΕΚ 460840127001/0/0, για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών.

ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ τα δικαστικά έξοδα μεταξύ της ανακόπτουσας και του πρώτου και δεύτερου των καθ ' ων η ανακοπή».

Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε λίγο, πριν το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων της 28ης Μαΐου όπου υπήρξαν διαξιφισμοί για το θέμα μεταξύ του νυν Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου και του πρώην Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου, που ως νομικός ο τελευταίος είχε λάβει και την εξουσιοδότηση του φορέα να ενεργήσει για την ανακοπή.

Ο κ. Παπαϊωάννου τότε είχε πει απευθυνόμενος στον κ. Καραΐσκο, ότι «χτίζατε παλάτια στην άμμο, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς». Το συγκεκριμένο φιλέτο σύμφωνα με τον νυν Δήμαρχο βγαίνει σε μια τιμή πλειστηριασμού «τζάμπα σαν να επρόκειτο για χωράφι στην Ανθήλη», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

Να σημειώσουμε ότι στις 30 Μαΐου 2024, δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος έδινε στη δημοσιότητα τη δική του ερμηνεία για την απόφαση 4/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, αναφέροντας ότι «Σταμάτησε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της ΠΕΛ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση