Τριήμερο Δράσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 18:01 Τριήμερο Δράσεων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, οι Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διοργανώνουν σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Τη φετινή χρονιά σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων&Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Φθιώτιδας και τη ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ Λαμίας, πραγματοποιήθηκε τριήμερο δράσεων με τίτλο:  Η ΖΩΗ είναι το καλύτερο “ταξίδι”.Σκοπός ήταν η ενημέρωση του κοινού για θέματα εθισμού σε νόμιμες και παράνομες ουσίες αλλά και η γνωριμία με τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαρτήσεων στην πόλη της Λαμίας.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρωντων τριών Φορέων σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, όπου έγινε διανομή έντυπου υλικού. Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων Ημερίδα, με τίτλο “Εξαρτήσεις, Πρόληψη και Θεραπευτικά Προγράμματα”.Ομιλητές ήταν ο κ. Ευστάθιος Μπλέτσας, Κοινωνιολόγος – Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων &Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φθιώτιδας, η κα Μαρία Χρυσικού, Ψυχολόγος της ΜΟΘΕ Λαμίας και η κα Μερόπη Πεντεδέκα, Ερευνήτρια – Υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας & Πρόληψης του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στις 26 Ιουνίου διοργανώθηκε συναυλία με μουσικούς και μαθητές της πόλης και παράλληλες ενημερωτικές δράσεις στην κεντρική πλατεία της Λαμίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Χριστίνα Τσιούστα & Φώτης Σιανίδης καθώς και η  μπάντα “Dreamcomerstheofficialband”  που αποτελείται από μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, με την προβολή της αμερικανικής δραματικής ταινίας  “A Good Person”, στην αίθουσα του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας. Μια ταινία ανθρώπινη και ρεαλιστική με στοιχεία εθισμού σε νόμιμες και παράνομες ουσίες, διαχείρισης της απώλειας και του πένθους αλλά και ανάδειξης της φιλίας, της συγχώρεσης και εν τέλει της ελπίδας.

Ενεργή υπήρξε η συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, ήρθαν σε επαφή με το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ενημερώθηκαν τόσο για θέματα που σχετίζονται με την εξάρτηση όσο και για το έργο των  Φορέων που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, Πατέρας Μιχαήλ, ο κ. Μάκης Πρέντζας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, ο κ. Αχιλλέας Τζοβάρας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ΔήμουΛαμιέων, ο κ. Γιάννης Κουτκιάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος  Δήμου Λαμιέων, η κα Μαρία Ξηρομερίτη,  Εντεταλμένη Σύμβουλος Τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Δομών ΔήμουΛαμιέων, ο κ. Βασίλης Καραγιαννίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδικής Μέριμνας και Βρεφονηπιακών Σταθμών, η κα Βίβιαν Αργύρη, Δημοτική Σύμβουλος &  Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,  η κα Κατερίνα Τσαδήμα, Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λαμιέων, ο κ. Παναγιώτης Γκορόγιας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων& Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων &Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» και τέλος, ο Διοικητής ΜΚ Ραχών με προσωπικό της Μονάδας.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και του Δήμου Λαμιέων.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Δείτε φωτογραφίες από το Τριήμερο Δράσεων:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση