Με επιτυχία η συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στο πρόγραμμα Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 13:59 Με επιτυχία η συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στο πρόγραμμα Erasmus+

Το διάστημα 1 - 16 Μαρτίου στη Λεμεσό της Κύπρου με τη συμμετοχή 13 μαθητών από τις ειδικότητες Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας), Υπάλληλος Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό (τομέας Διοίκησης και Οικονομίας).

Το 2ο  ΕΠΑ.Λ. Λαμίας, στα πλαίσια του εμπλουτισμού και της βελτίωσης των διδακτικών και μαθησιακών εμπειριών των μαθητών και μαθητριών του, πραγματοποίησε - σε συνεργασία με το Ι.Κ.Υ. - πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Προετοιμασία μαθητών για είσοδο στην αγορά εργασίας», με κωδικό έγκρισης 2023-1-EL01-KA122-VET-000121930.

Περιλαμβάνονταν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις αντίστοιχες με τις ειδικότητες, σεμινάρια σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό της Κύπρου κατά τις απογευματινές ώρες και τέλος πολιτιστικές επισκέψεις σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, οι εμπειρίες και οι στόχοι που επιτεύχθηκαν με την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι στόχοι ήταν πρωτίστως η προετοιμασία των μαθητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω της ενίσχυσης δεξιοτήτων, απόκτησης γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

Επιπροσθέτως, στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση του αυτοσυναισθήματος και της αυτοπεποίθησής τους, όπως επίσης, η διεύρυνση του επαγγελματικού τους ορίζοντα και η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής προοπτικής όσον αφορά την εργασία, την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιχειρηματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση