Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ζευγάρι για μεγάλη απάτη με ασφάλιστρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:16 Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ζευγάρι για μεγάλη απάτη με ασφάλιστρα

Κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από ένα εκατ. ευρώ…

Μια υπόθεση υπεξαίρεσης από τα παλιά, εκδικάστηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, με κατηγορούμενους έναν πρώην στρατιωτικό και την πρώην - πλέον - σύζυγό του.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και αφορά την υπεξαίρεση ποσού άνω του 1 εκ. ευρώ από ασφαλιστική εταιρία και αφορούσε ασφάλιστρα που εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι χωρίς να τα αποδώσουν κατά το διάστημα από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2008 έως τις αρχές Ιουλίου του έτους 2009.

Ο στρατιωτικός φέρεται να είναι ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για τη λειτουργία του ασφαλιστικού γραφείου το οποίο όμως, λόγω του επαγγέλματός του, ήταν γραμμένο στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγό του.

Το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος παραστάθηκε στη δίκη μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ενώ στην πρώην σύζυγό του η οποία σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής της Άννα - Μαρία Μπακάκου, «ήταν θύμα ενός επιτήδειου συζύγου που την εκμεταλλεύθηκε», επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Το Δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους και η υπόθεσή τους θα εξεταστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση