Η Αθανασία Στιβακτή για την ένταξη του έργου Ανάπλασης της Αμφίκλειας στο ΠΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 23:11 Η Αθανασία Στιβακτή για την ένταξη του έργου Ανάπλασης της Αμφίκλειας στο ΠΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, υποδέχτηκε η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή την είδηση της ένταξης του έργου: "Πολεοδομική Αναβάθμιση και Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αμφίκλειας" στο "Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025" και τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.200.000 €, μετά από Απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό τον οποίο και ευχαριστεί.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, η μελέτη του οποίου συντάχθηκε μετά από χρονοβόρα διαδικασία, αφού αφουγκραστήκαμε με προσοχή τους προβληματισμούς των επαγγελματιών και την τροποποιήσαμε αναλόγως, ώστε το πρόσημο να είναι θετικό για όλους», αναφέρει σε ανάρτησή της η κα Στιβακτή και προσθέτει:

«Η σημερινή εικόνα του εμπορικού κέντρου της Αμφίκλειας δεν αναδεικνύει το παραδοσιακό στοιχείο της κωμόπολης, ούτε εξυπηρετεί την προσβασιμότητα ΑμεΑ και παιδικών καροτσιών. Η ανεμπόδιστη κίνηση, η ανακατασκευή του υπάρχοντος πάρκινγκ, η μονοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και η ενίσχυση του πρασίνου, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η δημιουργία χώρου απασχόλησης των παιδιών, θα αλλάξουν εντελώς το "πρόσωπο" του εμπορικού κέντρου, μετατρέποντάς το σε πρότυπο, κάτι που θα επιδιώξουμε να κάνουμε σταδιακά και στις υπόλοιπες κωμοπόλεις μας».

Όπως επισημαίνει η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας: «Με ουσιαστικές αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, θα δοθεί νέα πνοή στην "καρδιά" της κωμόπολης, τονίζοντας περαιτέρω την ταυτότητα, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της. Ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός η Αμφίκλεια, μετά την ανάπλαση του κέντρου της, θα ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο της, αφού θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Και είμαστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει όλους».

«Η παραπάνω ένταξη είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, συστηματικής δουλειάς και διεκδίκησης και αποδεικνύει περίτρανα, ότι με θέληση και πρόγραμμα όλα είναι εφικτά. Προτεραιοποιώντας τις ανάγκες και τα αιτήματα, συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε, να συντάσσουμε μελέτες και να εκμεταλλευόμαστε χρηματοδοτήσεις προς όφελος όλων των χωριών μας», καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Στιβακτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση