«Ήταν αυτοθυσία…»! Η συγκλονιστική περιγραφή του αδερφού του οδηγού του μοιραίου φορτηγού στο Δίστομο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 12:58 «Ήταν αυτοθυσία…»! Η συγκλονιστική περιγραφή του αδερφού του οδηγού του μοιραίου φορτηγού στο Δίστομο

Έμεινε στο τιμόνι για να γλυτώσουν άλλοι οδηγοί και πεζοί, αλλά και το βενζινάδικο που ήταν μέσα στην τρελή πορεία που ακολούθησε το μεγάλο όχημα…

Τις τελευταίες στιγμές του αδελφού του, που βρήκε τραγικό χαμό την περασμένη Παρασκευή στο σοκαριστικό τροχαίο με νταλίκα στο Δίστομο, περιγράφει στην “Κ.Ε” και στο GOODnet.gr ο αδελφός του 51χρονου, Λευτέρης Γαραντωνάκης.

Ξαναζεί και ο ίδιος με κομμένη την ανάσα εκείνα τα δραματικά λεπτά, ενώ μοιράζεται δημοσίως τί του είπε ο αδικοχαμένος πατέρας τριών παιδιών πριν από μία εβδομάδα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν διερευνώνται από τις αρχές. Βάσει των όσων έχουν προκύψει και θέτουν στο προσκήνιο συγγενείς του εκλιπόντος, πολλά ερωτήματα εγείρονται για την κατάσταση του οχήματος.

Δείτε βίντεο από το permissos.gr:

Στην Αθήνα η κηδεία του 51χρονου – Αφήνει πίσω του γυναίκα και τρία παιδιά

Η σορός του 51χρονου βρίσκεται στη Λιβαδειά. Από εκεί θα μεταφερθεί στη Λαμία για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ρεθεμνιώτικης καταγωγής οδηγού. Το πρόωρο και τόσο άδικο φευγιό του του σκόρπισε θλίψη και στο Ρέθυμνο.

Οι ρίζες του Μπάμπη Γαραντωνάκη ήταν από τον Κισσό Αγίου Βασιλείου. Η κηδεία του, ωστόσο, θα γίνει στην Αθήνα, εκεί που διαμένουν η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 8, 16 και 22 ετών.

“Ήξερε πολύ καλά την περιοχή, είχε αναφέρει το πρόβλημα στα φρένα στο γραφείο του”

Ο Λευτέρης Γαραντωνάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα όπου ζει και εργάζεται στα Χανιά, βρέθηκε στο Δίστομο την Κυριακή, έχοντας απευθείας επικοινωνία με τους συναδέλφους του απ’ τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ένας “κόμπος” απ’ τη θλίψη έχει “δέσει” το λαιμό του. Η φωνή του έβγαινε μετά δυσκολίας και σε κάποια σημεία “έσπαγε”, μιλώντας για τον αγαπημένο του αδελφό. “Ήταν αυτοθυσία … και κάτι παραπάνω αυτό που έκανε ο αδελφός μου. Αν δεν πάτε να δείτε το σημείο, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε” δηλώνει με περίσσεια αξιοπρέπεια στην “Κ.Ε” και στο GOODnet.gr ο κ. Γαραντωνάκης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ίδιος, το όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος άνδρας είχε σταματήσει λίγο πιο πάνω στις στροφές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, τα διάφορα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στο όχημα, είχαν επισημανθεί από τον 51χρονο στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

"Ήταν λίγο πριν κατέβει στην παραλία του Διστόμου. Ο αδελφός μου κόρναρε, έπαιζε με τα φώτα για να κάνουν οι άνθρωποι στην άκρη – ευτυχώς έκαναν. Πέρασε μπροστά από βενζινάδικο της περιοχής – ο άνθρωπος από το βενζινάδικο είδε την “τρελή” πορεία του φορτηγού. Μέχρι που πέρασε την παραλία. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Στην τελευταία στροφή, λίγο πριν τα καταφέρει και βγει στην ευθεία για να πάει στο εργοστάσιο που ήταν ο προορισμός του, το όχημα τον πέταξε από κάτω”.

Ο κ. Λευτέρης Γαραντωνάκης υποστηρίζει πως ο αδελφός του γνώριζε πάρα πολύ καλά την περιοχή. “Είχε πάει εκεί αμέτρητες φορές. Αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν το πρώτο του ταξίδι. Δούλευε πολλά χρόνια σε φορτηγά. Τον δρόμο τον ήξερε. Ήθελε να γλιτώσει πολύ κόσμο, γι’ αυτό ήταν μέσα στη νταλίκα. Αλλιώς θα μπορούσε να πηδήξει από την πρώτη στιγμή”.

Η τελευταία τους συνομιλία

Ο Λευτέρης Γαραντωνάκης αποκαλύπτοντας  τί του εκμυστηρεύτηκε στην τελευταία τους συνομιλία, πριν από λίγες ημέρες, ο αδελφός του, μας λέει ότι ο 51χρονος τού γνωστοποίησε διάφορα ζητήματα τα οποία είχε εντοπίσει, ως έμπειρος οδηγός, στο όχημα.

Σε όλα αυτά τα επίμονα ερωτήματα θα δώσουν απαντήσεις οι πραγματογνώμονες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΙΝΑΚΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση