Καπνός το βράδυ σε ελατόδασος στη δυτική Φθιώτιδα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 23:08 Καπνός το βράδυ σε ελατόδασος στη δυτική Φθιώτιδα (ΦΩΤΟ)

Πολύ δύσκολη η προσέγγιση του σημείου…

Καπνό σε δασική έκταση πάνω από το χωριό Παλαιόκαστρο της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου του Δήμου Μακρακώμης, εντόπισαν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής γύρω στις 8:30’ το βράδυ της Κυριακής (28/7).

Αμέσως σήμανε συναγερμός και δυνάμεις από την Π.Υ. Μακρακώμης αλλά και το όμορο Π.Κ. Φουρνάς, ξεκίνησαν για το σημείο. Μαζί και μια ομάδα της 4ης ΕΜΟΔΕ Λαμίας.

Το σημείο βρίσκεται σε ελατόδασος σε μεγάλο υψόμετρο και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί νύχτα. Προφανώς πρόκειται για κεραυνικό πλήγμα από την τελευταία καταιγίδα που έπληξε την περασμένη Τρίτη (23/7) Φθιώτιδα και Ευρυτανία.

Όπως σημειώνουν στο LamiaReport έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, πυρκαγιές σε πυκνά δάση, μπορεί να εκδηλώνονται πολλές ημέρες μετά τους κεραυνούς. Για αυτό και υπήρξε αυξημένη επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή μετά την τελευταία απότομη αλλαγή του καιρού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση