«Έφυγε» ο Λαμιώτης γιατρός Γιώργος Νερολής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 09:32 «Έφυγε» ο Λαμιώτης γιατρός Γιώργος Νερολής

Υπηρέτησε την ιατρική αλλά και τον αθλητισμό μέχρι τα βαθιά του γεράματα…

Ένας σημαντικός άνθρωπος για την κοινωνία της Λαμίας και γενικότερα της Φθιώτιδας, ο γιατρός Γιώργος Νερολής, «έφυγε» σήμερα στα 86 του χρόνια για το μεγάλο ταξίδι βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Υπηρέτησε για δεκαετίες την ιατρική επιστήμη, αλλά και τον αθλητισμό, καθώς το μεγάλο του πάθος ήταν το ποδόσφαιρο. Η φυσιογνωμία του δέσποζε στα Φθιωτικά γήπεδα, όχι μόνο στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας του νομού, τον ΑΣ Λαμία, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες του τοπικού, όπου πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως γιατρός.

Τα περισσότερα άλλωστε ιατρικά αθλητικά δελτία υγείας, έφεραν την υπογραφή του.

Στην αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό Λαμίας (ΠΕΦΟ) είχε κάνει και χρέη προπονητή.

Τιμήθηκε για την προσφορά του από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας και τους Βετεράνους της Λαμίας.

Ασχολήθηκε επίσης με τα κοινά και το 1993 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων ως επικεφαλής συνδυασμού, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης όλων των συνδημοτών του και διατήρησε το ιατρείο του για όσο βαστούσαν οι φυσικές του δυνάμεις. Πρόκειται για μια προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στους χώρους που δραστηριοποιήθηκε.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Νερολής

Ο Γεώργιος Νερολης γεννήθηκε στη Γραμμένη το 1938. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών . Διετέλεσε Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης. Από το 1971 υπηρέτησε τον ιατρικό χώρο ως ειδικός Παθολόγος στην πόλη της Λαμίας. Υπήρξε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου από το 1988 έως το 2003. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκαν τα παραρτήματα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και αντίστοιχα της Ελληνικής Αντικαπνιστικής. Για πολλά χρόνια υπήρξε Επιστημονικός Διεθυντής του ΟΚΑΝΑ. Τον χώρο της υγείας τον υπηρέτησε και ως αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥ Στερεάς Ελλάδας.

Το 1994 κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων. Από το 2002 έως το 2010 υπηρέτησε τον Δήμο Λαμιέων ως αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διετέλεσε γιατρός στην ομάδα ποδοσφαίρου της Λαμίας για 40 και πλέον χρόνια .

Ήταν παντρεμένος με την Σωτηρία Νερολη και είχε δυο παιδιά την Νατασα και τον Παναγιώτη και τρία εγγόνια.

Η κηδεία του Γιώργου Νερολή θα γίνει την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 στις 5:30’ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλειά τους.

Καλό ταξίδι Γιατρέ!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση