Σταϊκούρας: 2,6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 16:25 Σταϊκούρας: 2,6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

Χρήματα στους Δήμους Λαμιέων, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Μακρακώμης και Στυλίδας…

Σημαντική χρηματοδότηση των πληγέντων δήμων της Φθιώτιδας από φυσικές καταστροφές, έφερε η  συνεργασία του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, καθώς δρομολογήθηκαν χρηματοδοτήσεις μέσω του «Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών - Υποπρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ», με την κατάθεση σχετικών προτάσεων – πράξεων που θα υποβάλλουν οι δικαιούχοι Φορείς.

Αναλυτικά οι χρηματοδοτήσεις που δρομολογούνται, αναφέρονται στη σχετική Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Φθιώτιδας, ανέρχονται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ως εξής:

  1. Για τη ΔΕΥΑ Λαμίας: Αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, 800.000 ευρώ.
  2. Για τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας: Αποκατάσταση ζημιών σε δημοτική οδοποιία στη Δημοτική Κοινότητα Ζέλι 60.000 ευρώ και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές 40.000 ευρώ.
  3. Για τον Δήμο Λαμιέων: Αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, 1.000.000 ευρώ.
  4. Για τον Δήμο Μακρακώμης: Αποκαταστάσεις ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, 200.000 ευρώ.
  5. Για τον Δήμο Στυλίδας: Αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από φυσικές καταστροφές, 500.000 ευρώ.

«Η Κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της αποκατάστασης, στήριξης, και βελτίωσης των υποδομών τους», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση