Κινδύνευσαν τουρίστες ανοιχτά της Ιτέας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 09:15 Κινδύνευσαν τουρίστες ανοιχτά της Ιτέας

Έμεινε ακυβέρνητο το ιστιοφόρο τους…

Περιπέτεια το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8) ανοιχτά του λιμανιού της Ιτέας, για οικογένεια τουριστών από τη Σουηδία, όταν το ιστιοφόρο τους (με σημαία Σουηδίας) έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης των ιστίων λόγω άπνοιας.

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ιτέας και του Γαλαξιδίου.

Ενεργοποιήθηκε συγχρόνως το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή, νοτιοανατολικά του λιμένα, μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό σκάφος ¨ΣΟΡΟΚΟΣ¨ με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ιτέας και τα αλιευτικά (Α/Κ) σκάφη ¨ΓΙΩΡΓΟΣ¨ και ¨ΟΛΥΜΠΙΑ¨.

Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ιτέας με τη συνδρομή του ¨ΟΛΥΜΠΙΑ¨ και συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Από το Λιμεναρχείο Ιτέας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση