Ενημέρωση μελισσοκόμων για τη δήλωση κατεχομένων κυψελών 2024-2025

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 12:28 Ενημέρωση μελισσοκόμων για τη δήλωση κατεχομένων κυψελών 2024-2025

Οι προθεσμίες για να αποφύγετε τον υποχρεωτικό έλεγχο…

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της ΠΕ ΦΘΙΩΙΤΔΑΣ ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι βάσει του άρθρου 7 της ΥΑ υπ’ αριθ. 140/106513/2021 (ΦΕΚ Β΄ 1560/17-4-21 και ΦΕΚ Β΄ 2712/25-4-23 τροποποίηση αυτού) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η «Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών» είναι υποχρεωτική για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και υποβάλλεται μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και της 20ης Νοεμβρίου κάθε έτους.

Επισημαίνεται ότι για όσες «Δηλώσεις Κατεχόμενων Κυψελών» υποβληθούν μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 20ης Οκτωβρίου προβλέπεται δειγματοληπτικός επιτόπιος έλεγχος, ενώ για όλες τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μεταξύ 21ης Οκτωβρίου και της 20ης Νοεμβρίου προβλέπεται η πραγματοποίηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ επιτόπιου ελέγχου.

Οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλλουν την «Αίτηση Δήλωσης Κατεχόμενων Κυψελών» είτε σε έντυπη μορφή αυτοπροσώπως στη ΔΑΟΚ της ΠΕ ΦΘΙΩΙΤΔΑΣ , είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής gov.gr – Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους.

Επισημαίνεται ότι για τους μελισσοκόμους που δεν θα προβούν εμπρόθεσμα στην υποβολή της αίτησης δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, σύμφωνα με το άρθρο 11 της ανωτέρω ΥΑ, προβλέπονται κυρώσεις – πρόστιμα.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται και ηλεκτρονικά στην υπηρεσία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση