Η ΕΛΑΣ για τη φυτεία κάνναβης στην ορεινή Καλοσκοπή (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 09:47 Η ΕΛΑΣ για τη φυτεία κάνναβης στην ορεινή Καλοσκοπή (ΦΩΤΟ)

Εκριζώθηκαν 630 δενδρύλλια και κατασχέθηκαν και 2 κιλά αποξηραμένης κάνναβης μαζί με αυτοσχέδια καταλύματα, εργαλεία και αντικείμενα χρήσιμα για την καθημερινότητα των «καλλιεργητών»…

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης που εντόπισε το ΑΤ Δωρίδας σε δύσβατη δασική περιοχή της Καλοσκοπής.

Η ανακοίνωση:

Φυτεία με συνολικά -630- δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, στην Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής, του Δήμου Άμφισσας - Δελφών Φωκίδας.

Για τον εντοπισμό της φυτείας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία, που συλλέχθηκαν με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδος, οι οποίοι χθες (26-08-2024) το πρωί, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, με την συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών της Β΄ Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 3, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν -630- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και -2,50- μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στον χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν -3- αυτοσχέδια πρόχειρα καταλύματα, εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, μεικτού βάρους (2.149,50) γραμμαρίων, είδη ρουχισμού και οικοσκευής, ενώ περιμετρικά αυτής εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν λάστιχα ποτίσματος και σκαπτικά εργαλεία.

Γίνεται μνεία ότι από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στα -900.000- περίπου ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδος, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση