Στα Λουτρά Υπάτης λειτούργησαν δύο κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 14:55 Στα Λουτρά Υπάτης λειτούργησαν δύο κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Στο Νομό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στα Λουτρά Υπάτης πραγματοποιήθηκαν δυο κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Στην πρώτη κατασκήνωση (21-31/7/2024), συμμετείχαν Οδηγοί (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) και 11 Στελέχη (ενήλικες ) από  Αγ. Παρασκευή, Άμφισσα, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Π. Φάληρο και Χαλκίδα .

Οδηγοί και Στελέχη χάρηκαν τη  φύση, ανακάλυψαν τις ομορφιές του τόπου, δημιούργησαν νέες φιλίες ,πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες,  περπάτησαν στο μονοπάτι των Φαρμακίδων και στο παρκάκι της Παύλιανης κι έζησαν θαυμάσιες εμπειρίες. 

Στη δεύτερη κατασκήνωση, Κ.Κ.Α. (Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης) που πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Υπάτης από 3-13/8/2024 συμμετείχαν Μεγάλοι Οδηγοί και Ναυτοδηγοί (έφηβοι 14-18 ετών) και Στελέχη από Αγριά, Αθήνα, Βόλο, Καρδίτσα, Κοζάνη, Λαμία, Πάτρα, Π. Φάληρο, Σκιάθο, Χαλάνδρι.

Στην Κ.Κ.Α., εκτός από το Οδηγικό Παιδαγωγικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης, Μεγάλοι Οδηγοί, Ναυτοδηγοί και Στελέχη μοιρασμένοι σε ομάδες ενδιαφέροντος, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας και να παραδώσουν στην κοινότητα ένα έργο που επέλεξαν.

Έτσι σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς έβαψαν παγκάκια στην παιδική χαρά του πάρκου, έγραψαν πινακίδες με την ονομασία δέντρων και θάμνων του πάρκου, έφτιαξαν μια τοιχογραφία στο Νηπιαγωγείο και δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με την κατασκηνωτική ζωή, το έργο των Ομάδων Ενδιαφέροντος και  τον τόπο.

Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάστηκε στη γιορτή της λήξης της κατασκήνωσης.

Για όλα τα όμορφα που ζήσαμε θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους: Δήμο Λαμιέων για την παραχώρηση του χώρου, Αστυνομία Λαμίας, Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αργυροχωρίου, πρόεδρο Κοινότητας Λουτρών Υπάτης κύριο Γιώργο Χονδραλή για τη βοήθεια και την έγνοια του, κύριο Γιάννη Ζαπαντιώτη για την ενημέρωση στο Αστεροσχολείο Υπάτης, κύριο Αποστόλη Ζαπαντιώτη για τη συνοδεία του στο μονοπάτι των Φαρμακίδων, τις υπαλλήλους του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην Υπάτη για την ωραία ξενάγηση, κύριο Κώστα Στεφανή, μελισσοκόμο, για τα όσα μας έμαθε για την σπουδαιότητα και μοναδικότητα της μέλισσας, κύριο Βασίλη Τσιαμπούλα,  εκπαιδευτή σκύλων, που μας έμαθε πώς να αντιμετωπίσουμε  έναν αδέσποτο σκύλο που θα βρεθεί μπροστά μας, τις κυρίες Ελένη Κουρεμένου και Λαμπρινή Λιάπη από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. των Λουτρών Υπάτης για τη διαδραστική ενημέρωση για το οικοσύστημα της Οίτης  καθώς και  τον κύριο Γιώργο Βαρβαρήγο από τον Ο.ΦΥ. ΠΕ.ΚΑ.  Παύλιανης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λουτρών Υπάτης  «Οι Ανεμώνες» για την προσφορά τους και την προθυμία τους να μας μάθουν να ανοίγουμε φύλλο για πίτες και την ορχήστρα που μας χάρισε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι μουσικοί Δημήτρης Κουτής κλαρίνο, Κώστας Βέλλιος μπουζούκι, Μάκης Μανταλόβας κιθάρα-τραγούδι, Εύη Γούβαλη τραγούδι και Χρίστος Κίσσας τραγούδι.

Τέλος ευχαριστούμε κι όλους εσάς που παραβρεθήκατε στη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης.  

Εκ μέρους και των δυο Αρχηγείων των κατασκηνώσεων

Μαίρη Ελευθεριώτη

Αρχηγός Κατασκηνώσεων

Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση