Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία από την ΠΕ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 14:48 Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία από την ΠΕ Φθιώτιδας

Και τις τρεις ημέρες θα επιμείνει στην περιοχή μας σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ…

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (Ε.Δ.Ε.Κ.) από σήμερα Πέμπτη 29/8/2024 μέχρι το Σάββατο 31/8/2024, με γενικά χαρακτηριστικά :

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο και θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (29-08-2024) μέχρι και το Σάββατο (31-08-2024) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α. Σήμερα Πέμπτη (29-08-2024)

     Τις απογευματινές - νυκτερινές ώρες θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά και κυρίως  τα δυτικά τμήματα της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Β. Αύριο Παρασκευή (30-08-2024)

      Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Γ. Μεθαύριο Σάββατο (31-08-2024)

    Από τις πρωινές – μεσημβρινές ώρες τα ανατολικά τμήματα της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Η επικαιροποίηση των εκτάκτων δελτίων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα:

ι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Φθιώτιδας θα ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Επίσης οι Δήμοι της Π. Ε. Φθιώτιδας :

δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ),  καθώς και άλλους (πχ διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων) για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

σε περιοχές που παρουσιάζουν ιστορικό εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί  και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση