Λαμία: Η Μάγδα και ο Γιάννης μας συστήνουν το «Υφάδι» τους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 09:20 Λαμία: Η Μάγδα και ο Γιάννης μας συστήνουν το «Υφάδι» τους!

Το «Υφάδι» δεν είναι απλώς ένα υφαντήριο, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως όταν αγαπάς μία τέχνη μπορείς να την αναδείξεις, να την εξελίξεις, να της δώσεις ζωή και να ζεις μέσα από αυτήν! Αυτό ακριβώς έχουν καταφέρει η Μάγδα Τσιρώνη και ο Γιάννης Αυγερόπουλος!

Το «Υφάδι» γεννήθηκε ως ιδέα στη Λαμία το 2013.  Αποτελεί ένα από τα λίγα υφαντήρια στην Ελλάδα, στο οποίο κατασκευάζουν παραδοσιακές φορεσιές και όχι μόνο.

Το ζευγάρι αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη του για την παράδοση και την έμφυτη ανάγκη του για δημιουργία, με την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών μέσα από την τέχνη της υφαντικής.

Στο  «Υφάδι» όλα δημιουργούνται με τεχνικές που χρησιμοποιούνταν παλιά, όπως οι παραδοσιακοί αργαλειοί, μα και με σύγχρονες μηχανές και τεχνικές, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανθεκτικότητας και ραφής των αντιγράφων - παραδοσιακών κουστουμιών, αλλά και όλων των δημιουργιών τους.

Η παραγωγή των υφαντών τους συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες και τη ζήτηση των πελατών.

Στο «Υφάδι» λοιπόν παράλληλα με τα παραδοσιακά, κατασκευάζονται:

  • Χειροποίητα υφαντά είδη σπιτιού (ριχτάρια, μαξιλάρια, κουρτίνες, χαλιά, υφαντά διακόσμησης)
  • Χειροποίητα υφαντά γυναικεία αξεσουάρ, όπως τσάντες, εσάρπες και φουλάρια
  • Χειροποίητα υφαντά αντρικά αξεσουάρ
  • Διαφημιστικά κεντήματα σε ρούχα και αξεσουάρ
  • Κεντήματα σε ρουχισμό σωμάτων ασφαλείας
  • Υφάσματα κατά παραγγελία

Το «Υφάδι» δε σταμάτα να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται και πλέον συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους χειροτέχνες της Ευρώπης! Με την είσοδό του στον οδηγό Homo Faber Guide.

Πρόκειται για ένα project του ιδρύματος Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship, που αποτελεί μια μοναδική διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία προωθεί τους καλύτερους χειροτέχνες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Στόχος του ιδρύματος είναι να δημιουργήσει έναν χάρτη με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της τέχνης, ο καθένας στον δικό του τομέα, όπως σχεδιαστές, τεχνίτες, επιμελητές τέχνης, συλλέκτες και λάτρεις των χειροποίητων δημιουργημάτων υψηλής ποιότητας.

Η δημιουργός Μάγδα Τσιρώνη μας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Στόχος του εργαστηρίου μας είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την θησαυρό της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μέσα από τα έργα μας και τα παραδοσιακά κοστούμια μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.»

Το «Υφάδι» βρίσκεται στη Λαμία, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 6. Φυσικά έχει και ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα, στο οποίο θα βρείτε όλες τις δημιουργίες του εργαστηρίου, καθώς και προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα.

Ο Γιάννης Αυγερόπουλος και η Μάγδα Τσιρώνη περιμένουν να σας γνωρίσουν, να μάθετε μαζί για την παράδοση μας, αλλά και για την τέχνη της υφαντικής.

Υφάδι
Εργαστήρι Παραδοσιακής Φορεσιάς
Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231024808
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site:
Υfadi.gr
Facebook: Υφάδι Εργαστήρι Παραδοσιακής Φορεσιάς
Instagram: ifadi_shop

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση