Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη νίκη στο grand prix της Μόντσα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 17:41 Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη νίκη στο grand prix της Μόντσα Πηγή: Reuters

Θρίαμβος για τον Σαρλ Λεκλέρκ στο grand prix της Formula 1 στην Μόντσα, με τον πιλότο της Ferrari να παίρνει τη νίκη στο… σπίτι της. Πιάστρι και Νόρις συμπλήρωσαν το βάθρο.

H Ferrari έκανε την υπέρβαση στον εντός έδρας αγώνα και με στρατηγική ενός pit stop κατάφερε να κερδίσει τις McLaren. Piastri και Norris συμπλήρωσαν το βάθρο, ενώ ο Verstappen έμεινε στην 6η θέση.

Ο 16ος αγώνας της σεζόν στην εμβληματική Monza έφερνε ως απόλυτο φαβορί τη McLaren και διεκδικήτριες τις Ferrari και τις Mercedes, με δεδομένο ότι η Red Bull έδειξε σε όλο το τριήμερο ότι δεν είχε το ρυθμό. Απόδειξη για τα παραπάνω αποτέλεσε και η επιλογή της Αυστριακής ομάδας να εκκινήσει με σκληρή γόμα την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές διάλεξαν τη μέση.

O Norris κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μετά την εκκίνηση και πίσω του ο Piastri έδωσε μάχη με τον Russell. Ο πιλότος της Mercedes είχε επαφή με το πίσω ελαστικό του Piastri και έτσι η πληγωμένη του πτέρυγα τον οδήγησε στην έξοδο διαφυγής, χάνοντας 4 θέσεις. Ο Piastri κόλλησε πίσω από τον Norris και με μία απαιτητική κίνηση πήρε το προβάδισμα ενώ ο Leclerc που ακολουθούσε εκμεταλλεύτηκε τη μονομαχία των McLaren και ανέβηκε δεύτερος.

Ο Russell είχε πρόβλημα με την πτέρυγα και μπήκε στο 12ο γύρο για pit stop και έβαλε τη σκληρή γόμα. Στον 15ο γύρο άρχισε το παιχνίδι της στρατηγικής που στη Monza παίζει σημαντικό ρόλο. Η McLaren έβαλε τον Norris για να του δώσει την ευκαιρία να περάσει τον Leclerc, κάτι που συνέβη ένα γύρο μετά όταν μπήκε στα pits και ο Μονεγάσκος.

Ο Piastri ακολούθησε και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι των Norris, Leclerc. Sainz, Verstappen (σκληρή) και Perez (σκληρή) παρέμειναν στην πίστα. Ο πιλότος της Ferrari ακούστηκε να λέει στο team radio ότι δεν πιστεύει πως όσοι μπήκαν τόσο νωρίς θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Ο Ισπανός μπήκε τελικά στον 20ο γύρο, όπως ήταν η πρόβλεψη της Pirelli.
Πηγή: carandmotor.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση