Άφαντος ο Λύτρας: Τον αναζητούν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 17:08 Άφαντος ο Λύτρας: Τον αναζητούν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Νέο σκηνικό έφερε το ξημέρωμα στον πόλεμο των Λύτρα.

Ενώ χτες το βράδυ η αίσθηση όλων ήταν πως Λύτρας και Πολυζωγοπούλου είχαν κλείσει ραντεβού για να τα πουν στα δικαστήρια στα πλαίσια της τακτικής διαδικασίας, μία εξέλιξη σοκ ανέτρεψε τα πάντα.

Ο Απόστολος Λύτρας, που ήταν με περιοριστικούς όρους προσωρινά ελεύθερος, αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά την σε βάρος του μήνυση από την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Γιατί τον μήνυσε;

«Τόσο μεν η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την κυρία ανακρίτρια με την σύμφωνη γνώμη του κυρίου εισαγγελέως. Συνέπεια αυτού δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε βεβαίως και να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς την θέληση της», είπε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Οι αστυνομικοί από νωρίς πήγαν στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στην ανακρίτρια ως μόνιμη κατοικία ο Απόστολος Λύτρας. Είναι αυτή του γραφείου στο Κολωνάκι και δεν τον βρήκαν. Ο δικηγόρος του Λύτρα θα δώσει άλλη εκδοχή των πραγμάτων, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου, έκανε μήνυση.

«Υπήρχε μια επικοινωνία, όχι από τον κύριο Λύτρα, με την παθούσα από χθες προκειμένου να μεταβεί η θυγατέρα του κυρίου Λύτρα με την μητέρα της την πρώην σύζυγο του κυρίου Λύτρα να παραλάβουν ορισμένα πράγματα. Πήγαν λοιπόν, έφτασαν λοιπόν εκεί, ενεργοποιήθηκε από την κυρία Πολυζωγοπούλου για άγνωστο λόγο, εγώ δεν ξέρω τον λόγο, το panic button. Ενεργοποιήθηκε λοιπόν το panic button και αργότερα υποβλήθηκε από την κυρία Πολυζωγοπούλου μήνυση. Εγώ δεν καταλαβαίνω τους λόγους που γίνονται αυτά όλα», είπε ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα.

Επί της ουσίας, η πλευρά Λύτρα λέει πως ο ποινικολόγος ζήτησε τα χρήματα και τα ρούχα του και για αυτό πήγαν εκεί να τα πάρουν, αλλά απρόκλητα υπήρξε ένταση από την πλευρά Πολυζωγοπούλου, στην οποία μετείχε και ο πατέρας της παθούσης, με το όλο σκηνικό να καταλήγει στο πάτημα του panic button και στην έλευση της αστυνομίας.

Ο Απόστολος Λύτρας το κινητό του το έχει κλειστό και αναζητείται. Εν τω μεταξύ, ενώ κυκλοφόρησε μια φήμη κατά τις 10 το πρωί, ότι αναμένεται να εμφανιστεί μόνος του στο ΑΤ Παλλήνης, όσο για την ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι δεν τον έχουν εντοπίσει για να τον ενημερώσουν και ότι εκκρεμεί σε βάρος του μήνυση.

Η πρώην σύζυγος του Λύτρα, η οποία κρατήθηκε στο ΑΤ Παλλήνης μετά τη μήνυση της Πολυζωγοπούλου, προσήχθη στην Ευελπίδων στο γραφείο του εισαγγελέα στις 11:30.

«Η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη προφανώς κατ΄εντολή του κυρίου Λύτρα η πρώην σύζυγος του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο, όπως ανέφερε προηγουμένως και η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δε συμμορφώθηκαν στις προτροπές και τις εντολές του αστυνομικού. Μπήκαν στον αύλειο χώρο, δημιουργήθηκε ένταση ακούστηκαν ύβρεις. Φυσικά η απειλητική διάθεση αυτή οδήγησε τον πατέρα της Σοφίας να εξέλθει της οικίας και στην συνέχεια αφού εξήλθε ο πατέρας άρχισε να προτρέπει και να οδηγεί τους εισβολείς θα πω προς τα έξω», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της κας Πολυζωγοπούλου.

Ενώ χτες ο Απόστολος Λύτρας με ένα δελτίο Τύπου έδινε μια άλλη εκδοχή για το πώς έφτασε στην ομολογία του ξυλοδαρμού και γιατί αρχικά είχαν μιλήσει για πέσιμο από σκάλες.

«Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα. Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: Ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου (…) Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί».

Την ίδια ώρα στο χωριό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου επικρατεί αναβρασμός.

Η Πολυζωγοπούλου πάντως ζητά σε κάθε περίπτωση την επιβολή της προφυλάκισης αντί των περιοριστικών όρων, ενώ την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί ότι έχει κατέβει η σελίδα του δικηγορικού γραφείου Λύτρα.

Εν αναμονή της απόφασης της Ανακρίτριας αν υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Δείτε βίντεο:

Σε νεότερες εξελίξεις καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση του συνηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφού ενώπιον των Αρχών θέτοντας υπόψιν τους μία σειρά γεγονότων που αξιολογεί ότι συνιστούν παράβαση των περιοριστικών όρων από πλευράς του Απόστολου Λύτρα.

Μάλιστα, αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας έχουν πάει στην Ανακρίτρια που χειρίζεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού προκειμένου να κρίνει αν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα, μετά την απολογία του.

Στην περίπτωση κατά την οποία κριθεί από την δικαστική λειτουργό ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι θα πρέπει ο ποινικολόγος να οδηγηθεί στην φυλακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση