Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 14:07 Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ - Τρίτη φωτιά μέσα σε δέκα ημέρες στην περιοχή.

Νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην Κερατέα και συγκεκριμένα νοτιοδυτικά του οικισμού Πλάκα. Είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή σε διάστημα μόλις 10 ημερών. 

Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει 112 για εκκένωση πέντε περιοχών και συγκεκριμένα των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα και Πλάκα.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι & Άγιο_Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών_Λαυρίου προς Λαύριο» αναφέρει το δεύτερο 112 που εστάλη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι. 

Νωρίτερα εστάλη 112 για 4 οικισμούς που ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Παλαιοκαμάριζας, του Μαρκατίου και της Πλάκας πρέπει να εκκενώσουν προς Λαύριο μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου, ενώ οι άνεμοι σπρώχουν τη φωτιά προς τον εθνικό δρυμό του Σουνίου. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που ενημερώθηκε στις 11:55 για φωτιά που καίει κοντά σε σπίτια. Στο σημείο βρίσκονται 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι έχουν καεί ήδη τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, στον οικισμό της Πλάκας. 

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ένα εγχείρημα δύσκολο, δεδομένων των ισχυρών ανέμων έντασης έως και 9 μποφόρ. Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Στις 13:00 το μεσημέρι, το μέτωπο έδειξε να περιορίζεται προς την πλευρά των σπιτιών. 

Μαζεύεται στην πλευρά των σπιτιών, τρέχει όμως προς την πλευρά του δρυμού. Φυσάει πάρα πολύ.

Δείτε βίντεο:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση