Προσωπικός αριθμός: Την επόμενη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα – Ανοίγει η πλατφόρμα MyInfo

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 14:23 Προσωπικός αριθμός: Την επόμενη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα – Ανοίγει η πλατφόρμα MyInfo

Στην ζωή μας μπαίνει πολύ σύντομα ο Προσωπικός Αριθμός με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου να μιλάει για την τεράστια αλλαγή που έρχεται στον πυρήνα των μητρών του κράτους. 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου ο Προσωπικός Αριθμός, μπαίνει σε εφαρμογή μετά και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος κάτι το οποίο αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 «Έχουμε τελειώσει και από το Συμβούλιο της Επικρατείας πλέον. Αυτή η απόφαση του ΣτΕ γίνεται Προεδρικό Διάταγμα. Θεωρώ πως την άλλη εβδομάδα θα έχει βγει το Προεδρικό Διάταγμα αλλά παράλληλα πλέον μαζί με υπηρεσίες οι οποίες είναι στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετούν πολίτες, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Το πρώτο και αυτονόητο είναι πως θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα μητρώα του κράτους.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, στην ΑΑΔΕ μόνο μας λένε πως έχουν περίπου 300.000 περιπτώσεις τον χρόνο που αναγκάζονται να διορθώσουν στοιχεία πολιτών. Αυτό πλέον τελειώνει γιατί έχουμε ένα κεντρικό μητρώο, το Μητρώο Πολιτών, ένα μητρώο που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών προφανώς και αυτό θα είναι η βάση πλέον για όλες τις υπηρεσίες» ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, φιλοξενούμενος στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση