Τουρισμός: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 19:52 Τουρισμός: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα καταλύματα

Αυξήθηκαν κατά 3,6% και 2,5% αντίστοιχα οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας  και οι διανυκτερεύσεις τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά η Αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
Οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα διαμορφώθηκαν σε 5.317.221 και οι διανυκτερεύσεις σε 23.128.841, Δηλαδή υπήρξε μια αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, 3,6% στις αφίξεις και 2,5% στις διανυκτερεύσεις.

Μάλιστα κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 4,1% στις αφίξεις και 2,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,5% και 1,4%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,9% και 89,4%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Ιούνιο 2024, ανήλθε σε 4,3 ημέρες.
Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση