Γεραπετρίτης για Famagusta: «Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 17:01 Γεραπετρίτης για Famagusta: «Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών»

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε σήμερα στις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με την τηλεοπτική σειρά «Famagusta», η οποία θα προβληθεί στο Netflix.

Η σειρά, που καταγράφει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κατηγορεί την παραγωγή για «μαύρη προπαγάνδα» και «διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων».

Σε δήλωσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ιστορία δεν υπόκειται σε παραγραφές ή παραποιήσεις και ότι τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα. «Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, είναι αποτυπωμένη στην ιστορική μνήμη. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι ένα θέμα το οποίο δεν επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Η Ιστορία καταγράφει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας περιλαμβάνουν ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Μπατουχάν Μουμτζού, ο οποίος κατηγόρησε τη σειρά ότι «αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα» και «δυσφημεί τον Τούρκο στρατιώτη». Παρά τις έντονες αυτές αντιδράσεις, η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στη θέση της ότι τα γεγονότα του 1974 είναι αδιαμφισβήτητα και δεν επιδέχονται αναθεώρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση