Μπάιντεν: Μια εκεχειρία στη Γάζα θα ανάγκαζε το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 23:42 Μπάιντεν: Μια εκεχειρία στη Γάζα θα ανάγκαζε το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτίμησε πως ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».

Σε «πραγματικό δίλημμα» ο Πούτιν μετά την ουκρανική εισβολή στο ρωσικό έδαφος

Η εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ έχει δημιουργήσει «πραγματικό δίλημμα» στον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας για πρώτη φορά δημοσίως την άνευ προηγουμένου διείσδυση ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόταν από τους επιτελείς του «κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες» και ότι ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την ουκρανική κυβέρνηση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση