ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ για επίσκεψη Γεωργιάδη: «Ντράπηκε και η ντροπή…»!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:56 ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ για επίσκεψη Γεωργιάδη: «Ντράπηκε και η ντροπή…»!

«Προσπαθούν να παρουσιάσουν το κατάμαυρο ως άσπρο»…

Με τη σκληρή φράση «ντράπηκε και η ντροπή», περιγράφει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, την παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Λαμίας, κατηγορώντας αυτόν, τον κ. Σταϊκούρα και τα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν το κατάμαυρο ως άσπρο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ:

 «Ντράπηκε και η ντροπή με την παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η προσπάθειά του κ. Γεωργιάδη, του κ. Σταϊκούρα και των άλλων στελεχών της ΝΔ να παρουσιάσουν το κατάμαυρο άσπρο είναι άκρως εξοργιστική. Όλοι αυτοί που είναι άφαντοι, όταν το ιατρικό προσωπικό και ο λαός καθημερινά εκπέμπουν συναγερμό για την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΛ και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, χτες έδωσαν ρεσιτάλ εμπαιγμού προσπάθησαν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Ο δε υπουργός “εμπορίου της υγείας” μάλιστα το πήγε ακόμα παραπέρα μιλώντας για αδιανόητη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας με αυτόν υπουργό. Μάλλον για τον υπουργό αδιανόητη αναβάθμιση είναι το ΓΝΛ να λειτουργεί με λιγότερους από τους μισούς μόνιμους γιατρούς λόγω των τραγικών ελλείψεων που ξεπερνάνε το 50%. Θέλει να περάσει στα ψιλά γράμματα ότι ολόκληρες κλινικές υπολειτουργούν (όπως η Πνευμονολογική και η Παιδιατρική) ή πάνε να κλείσουν. Για τη ΜΕΘ υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν να βρουν κρεβάτι με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν κρεβάτια που είναι κλειδωμένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι εφημερίες δεν βγαίνουν, στα ΤΕΠ πολλές φορές δεν υπάρχουν οι απαραίτητες  ειδικότητες. Την ίδια ώρα έχουν τρελάνει τους γιατρούς στα εντέλλεσθε, γίνονται διακομιδές με γιατρούς χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως μετακινούν γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής που είναι και αυτά υποστελεχωμένα. Για το λόγο αυτό, δεν ανέφεραν τίποτα ουσιαστικό σε σχέση με τα παραπάνω. Ωστόσο, αρκέστηκαν στο να διαφημίσουν τα κτίρια …

Η φιέστα που στήθηκε για την ογκολογική κλινική και την αναβάθμιση των ΤΕΠ όσο και αν θριαμβολογούν, δεν μπορεί να κρύψει την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο. Είναι απορίας άξιο το πώς θα λειτουργήσει η ογκολογική κλινική, πώς θα βρει γιατρούς όταν οι ήδη υπάρχοντες φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον γιατί δεν μπορούν να αντέξουν αυτήν την κατάσταση.

Ο λαός της Φθιώτιδας δεν πρέπει να εφησυχάσει στα μεγάλα λόγια του υπουργού και των παρατρεχάμενων του. Ξέρει καλύτερα ποια είναι η κατάσταση στις δομές υγείας του Νομού, την βιώνει καθημερνά για αυτό και τώρα χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα για την υγεία που πραγματικά έχει ανάγκη. Να παλέψει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του Νομού για την υγεία και τις  υποδομές που έχουμε ανάγκη όλοι μας σύμφωνα με τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση