Παλέρμο: Σκάφη όπως το Bayesian είναι αβύθιστα, λέει ο CEO της εταιρείας που τα φτιάχνει - «Ακούγεται σαν απίστευτη ιστορία»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 10:47 Παλέρμο: Σκάφη όπως το Bayesian είναι αβύθιστα, λέει ο CEO της εταιρείας που τα φτιάχνει - «Ακούγεται σαν απίστευτη ιστορία» φωτογραφία: Perini Navi Press Office

Ανασύρθηκε σήμερα και η πέμπτη από τις σορούς που βρέθηκαν εχθές - Στους έξι οι επιβεβαιωμέμένοι νεκροί - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο

Ανασύρθηκε σήμερα το πρωί και η πέμπτη σορός από τους αγνοούμενους που εντοπίστηκαν εχθές στο εσωτερικό του μοιραίου Bayesian, το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας λίγο πιο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, στο Παλέρμο.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυαγίου που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτηματικά είναι πλέον έξι (συμπεριλαμβανομένου του σεφ που είχε βρεθεί νεκρός τις πρώτες ώρες μετά τη βύθιση του Bayesian) ενώ αγνοείται ένα ακόμη άτομο.

Οι Ιταλικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των επιβατών της θαλαμηγού που βρέθηκαν εχθές νεκροί, ωστόσο τα έξι άτομα που αγνοούνται μέχρι και πριν από ένα 24ωρο ήταν ο βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του, και ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, με τη δική του σύζυγο.

Ένα «αβύθιστο σκάφος»

Σκάφη όπως το superyacht του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες τους την απόλυτη ασφάλεια, δήλωσε σε συνέντευξή του ο CEO της εταιρείας που τα φτιάχνει και τα διαθέτει προς πώληση.

Μιλώντας στο Sky News μια μέρα μετά την ανακάλυψη ακόμα πέντε σορών στο εσωτερικό της βυθισμένης θαλαμηγού, ο Τζιοβάνι Κονσταντίνο μίλησε για τα συναισθήματά του όταν άκουσε για το ναυάγιο που πλέον έχει 6 επιβεβαιωμένους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του σεφ που είχε βρεθεί μερικά 24ωρα νωρίτερα.

Όπως είπε, μαθαίνοντας τι συνέβη ένιωσε από τη μία μεριά βαθιά θλίψη, και από την άλλη... δυσπιστία. «Αυτό το περιστατικό μου ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, τόσο από τεχνική άποψη όσο και σαν γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καθώς σήμερα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν τον ένα αγνοούμενο που απομένει, οι ιταλικές Αρχές συνεχίζουν να εργάζονται για να διαλευκάνουν το μυστήριο της βύθισης του Bayesian.

Τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές βρίσκονται επίσης στο Πορτιτσέλο και έχουν ήδη αρχίσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση των γεγονότων.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ άλλων διερευνάται το ενδεχόμενο να μη λήφθηκαν από το πλήρωμα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των επιβατών, δεδομένης της προειδοποίησης για σφοδρή κακοκαιρία την μοιραία νύχτα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση