Οι Ταλιμπάν απαγόρεψαν στις γυναίκες να μιλούν δυνατά δημοσίως

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 16:49 Οι Ταλιμπάν απαγόρεψαν στις γυναίκες να μιλούν δυνατά δημοσίως

Οι νέοι νόμοι επιβάλλουν επίσης οι γυναίκες να καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο και το σώμα τους δημοσίως και να μην μπαίνουν στα μέσα μεταφοράς χωρίς άνδρα κηδεμόνα.

Οι Ταλιμπάν επέβαλαν μια σειρά νέων σκληρών νόμων που περιορίζουν περαιτέρω τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, σηματοδοτώντας μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα από τότε που ανέκτησαν την εξουσία το 2021.

Οι νόμοι αυτοί, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τον ηγέτη των Ταλιμπάν Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (21/8) και περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα εκτενές έγγραφο 114 σελίδων που εξέδωσε το υπουργείο για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη των ηθών.

Απαγορεύεται να μιλούν δυνατά δημοσίως

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι Αφγανές γυναίκες είναι πλέον υποχρεωμένες να καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο και το σώμα τους όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, μέτρο που σύμφωνα με τους Ταλιμπάν είναι απαραίτητο για την αποτροπή του «πειρασμού».

Το άρθρο 13 του εγγράφου πηγαίνει ακόμη παραπέρα, απαγορεύοντας στις γυναίκες να τραγουδούν, να απαγγέλλουν ή να μιλούν δυνατά δημοσίως. Επιπλέον, απαγορεύεται στις γυναίκες να κοιτάζουν άνδρες που δεν είναι στενοί συγγενείς τους και οι άνδρες περιορίζονται ομοίως στο να κοιτάζουν γυναίκες εκτός της οικογένειάς τους.

Αυστηρότεροι έλεγχοι στον δημόσιο βίο

Οι νέοι νόμοι επιβάλλουν επίσης αυστηρούς κανόνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της μουσικής και της απαίτησης ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ταξιδεύουν μόνες τους, εκτός αν συνοδεύονται από άνδρα κηδεμόνα. Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν επίσης τη δημοσίευση εικόνων ζωντανών όντων, αυστηροποιώντας σημαντικά τους ελέγχους στα μέσα ενημέρωσης και το πολιτιστικό τοπίο του Αφγανιστάν.

Στο υπουργείο για τη διάδοση της αρετής έχει δοθεί εκτεταμένη εξουσία για την επιβολή αυτών των νόμων, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να συλλαμβάνονται όσοι παραβιάζουν τους νέους κανονισμούς.

Διεθνής ανησυχία

Η διεθνής κοινότητα αντέδρασε με ανησυχία στις τελευταίες ενέργειες των Ταλιμπάν, με αρκετούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, να εκφράζουν βαθιά ανησυχία.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν, ιδίως για τις γυναίκες και τα κορίτσια, οι οποίες αντιμετωπίζουν ένα όλο και πιο καταπιεστικό περιβάλλον υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

Καθώς αυτοί οι νέοι νόμοι τίθενται σε ισχύ, το κλίμα φόβου στο Αφγανιστάν συνεχίζει να αυξάνεται, με τις γυναίκες και τα κορίτσια να σηκώνουν το βάρος των αυστηρών πολιτικών των Ταλιμπάν.

Με πληροφορίες από Daily Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση