Ταϊλάνδη: Μία 64χρονη γλίτωσε από πύθωνα που την τύλιξε όσο έπλενε πιάτα στο σπίτι της – Πάλευε με το φίδι επί 2 ώρες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 09:06 Ταϊλάνδη: Μία 64χρονη γλίτωσε από πύθωνα που την τύλιξε όσο έπλενε πιάτα στο σπίτι της – Πάλευε με το φίδι επί 2 ώρες

Σοκ προκαλεί το περιστατικό με μία γυναίκα από την Ταϊλάνδη που πάλευε με έναν πύθωνα 20 κιλών τυλιγμένο γύρω της  για περίπου δύο ώρες στο σπίτι της προτού οι διασώστες καταφέρουν να την απελευθερώσουν.

Η 64χρονη Arom Arunroj, δαγκώθηκε πολλές φορές από τον πύθωνα, ο οποίος είχε μπει στο σπίτι της στο Samut Prakan, μια επαρχία νότια της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Η ίδια είπε έπλενε τα πιάτα της γύρω στις 20:30 όταν ξαφνικά ένιωσε κάτι να δαγκώνει το πόδι της. «Το κοίταξα και ήταν φίδι», είπε σε μια συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα.

Η Arom ανέφερε ότι προσπάθησε να πολεμήσει το φίδι και φώναξε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν την άκουσε. Κάποια στιγμή η ίδια άρπαξε το κεφάλι του φιδιού με την ελπίδα ότι θα το άφηνε να φύγει, «αλλά δεν το έκανε, αντί αυτού, με στραγγάλιζε».

Ένας γείτονας, για καλή τύχη της 64χρονης, άκουσε τις εκκλήσεις της για βοήθεια στις 10 το βράδυ και ενημέρωσε τις αρχές και τα διασωστικά μέσα τα οποία έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όπως ανέφεραν τα Ταϊλανδικά ΜΜΕ.

Ο λοχαγός Anusorn Wongmali Anusorn της αστυνομίας είπε ότι είχε κλωτσήσει την πόρτα του σπιτιού της Arom αφού άκουσε μια αδύναμη φωνή να έρχεται από μέσα. «Μάλλον το φίδι την έπνιγε, επειδή το χρώμα του δέρματός της ήταν χλωμό», είπε.

«Ήταν ένας τεράστιος πύθωνας. Είδα ένα σημάδι δαγκώματος στο πόδι της, αλλά ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει και κάπου αλλού», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει προσπαθώντας να απομακρύνει το φίδι από το σώμα της γυναίκας.

Ο πύθωνας είχε μήκος τεσσάρων μέτρων και ζύγιζε πάνω από 20 κιλά. Σε πλάνα που τραβήχτηκαν από τους πρώτους ανταποκριτές, η Arom φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα με το φίδι κουλουριασμένο γύρω από τη μέση της.

Στην αστυνομία ενώθηκαν και μέλη του ιδρύματος She Poh Tek Tung, μιας οργάνωσης διάσωσης, και ο Arom μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, αλλά τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις. Σκοτώνουν το θήραμά τους τυλίγοντας τον εαυτό τους γύρω από αυτό και πνίγοντάς το.

Περίπου 12.000 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών και ζώων στην Ταϊλάνδη το 2023, σύμφωνα με το γραφείο εθνικής ασφάλειας υγείας της χώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, 26 άνθρωποι πέθαναν από δάγκωμα φιδιού πέρυσι.

Ένας πύθωνας δάγκωσε έναν άνδρα στην ίδια επαρχία τον περασμένο μήνα καθώς καθόταν στην τουαλέτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του. Άρπαξε το φίδι για να μην διαφύγει στο σπίτι του και προσπάθησε να το βγάλει από την τουαλέτα, χτυπώντας το κεφάλι του με το χέρι του και μια βούρτσα τουαλέτας, μέχρι που ένας γείτονας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για βοήθεια.

Του συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά και ένιωσε πόνο στην περιοχή, είπε στο Ταϊλανδικό μέσο ενημέρωσης Khaosod English, προσθέτοντας ότι είχε τραυματιστεί από την επίθεση.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση